Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Nejkrásnější vánoční dárek – miminko „pod stromeček“

21.12.2023

I na Štědrý den se v porodnici novojičínské nemocnice odehrávají zázraky v podobě zrození nového života. Všichni v porodnici vnímají kouzlo Vánoc ještě intenzivněji. Přispívají k tomu také voňavé alternativní metody vedení první doby porodní, kam patří např. velmi oblíbená aromaterapie či bylinné napářky.

„Ačkoli si mnohdy rodičky přejí trávit Štědrý den doma, v kruhu rodiny, často pak zpětně hodnotí, že si nedovedly představit lepší místo, než je právě porodnice. Vánoce jsou vždy speciální, ale když se nám na světě přihlásí nový život, má to pro nás všechny ještě větší význam," uvádí staniční sestra porodnického oddělení, Bc. Šárka Hradcová.

 

Samy budoucí nebo čerstvé maminky a tatínci po porodu konstatují, že v čase Vánoc není nouze o vydatnou dávku nádherných emocí. Svůj podíl na tom má také vřelý přístup personálu. Rodiče také potvrzují, že byť to zcela neočekávali, nejkrásnější dárek v čase Vánoc bývá právě miminko, které si mohou vzít do náruče a užívat si úžasné chvíle klidu a pohody při tolik potřebném bondingu. Ten je v novojičínské porodnici samozřejmostí a je možný dokonce i po operačním porodu, který se zde provádí formou tzv. laskavého císařského řezu a přejí-li si to rodiče, je možná také zde přítomnost tatínka.

 

Když se na Štědrý den narodí miminko, je to pro nás všechny na oddělení jako malý zázrak. Je to nádherný pocit, když můžeme první hodiny a dny nového života strávit společně s rodiči a jejich miminky. Vánoční výzdoba, klid a pohoda dotvářejí výjimečnost vánoční atmosféry," říká staniční sestra novorozeneckého oddělení, paní Dana Babeľová.

 

Stále více maminek si všímá výhod klidné menší novojičínské porodnice, kde nejsou jen „pacientkami s číslem“ a kromě rodinné atmosféry se zajímají také o zde preferovaný individuální přístup. Ochotný personál se snaží vytvořit co nejpříjemnější prostředí, aby maminkám pomohl zvládnout jejich velký den s klidem a pohodou. Značnou měrou k tomu přispívá i výživa. Vyhlášený celodenní bufet a nutričními terapeutkami připravená výběrová strava, která i letos bude reflektovat blížící se svátky.

 

Maminky v rámci celého novojičínského regionu navíc velmi pozitivně hodnotí vynikající dostupnost porodnice. Obzvláště důležité to je v období, kdy se na cestách mohou střídat sněhové nadílky s ledovkou, náledím, či námrazou. V takové chvíli nejkratší cesta do porodnice tak často ušetří nemalou dávku stresu jak maminkám, tatínkům, či doprovodu ale i návštěvám, které jsou u nás na nadstandardních pokojích téměř neomezené, dodává staniční sestra Bc. Šárka Hradcová.

 

Novorozenecké oddělení navíc patří mezi nemnoho dětských oddělení v regionu, které mají zabezpečenou stálou přítomnost pediatrů a dětských specialistů a také špičkový laboratorní komplement. Nejen o Vánocích tak mají rodičky v Novém Jičíně jistotu, že o jejich miminko bude pečováno s náležitou odborností a pozorností. Všechna vánoční miminka v novojičínské porodnici obdrží navíc krásná překvapení.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: