Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Viktorie a Jakub – to byla nejčastější jména miminek narozených v porodnici Nemocnice AGEL Nový Jičín

4.1.2024

538 dětí se narodilo v roce 2023 v porodnici Nemocnice AGEL Nový Jičín, která i vloni rozšířila spektrum nabízených služeb například o unikátní prvotrimestrální screening.

Statistiky porodů opět mírně ovládla děvčata, která v pomyslném souboji pohlaví chlapce předčila v poměru 273:265. „Holčičkám rodiče nejčastěji dávali jména Viktorie, Julie, Amálie, Eliška, Sofie. U kluků vévodil Jakub, Matyáš, Dominik, Matěj, Filip a Štěpán,” uvádí Bc. Marcela Bučko, vrchní sestra vrchní sestra gynekologicko – porodnického oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín.

Porodní knihy však zaznamenaly i méně obvyklá jména. U děvčat Tálie, Dia, Zara a u chlapců Alain, Kilian nebo Levi.  Někteří rodiče se volili také tradičním chlapecká jména jako jsou Čeněk, Ferdinand, Alois, či dívčí jako Zdislava, Emílie nebo Žofie. Prvním miminkem roku 2024 se stal chlapeček Jan, který se narodil v pondělí 1. ledna 2024 v čase 15:45 mamince z Frenštátu pod Radhoštěm.

Unikátní screening i nadstandartní rehabilitační péče

Porodnice Nemocnice AGEL Nový Jičín a. s. je mezi rodičkami vyhledávaná pro svou klidnou a rodinnou atmosféru. Kontinuálně zde dochází ke zkvalitňování služeb i komfortu pro maminky. Od loňského roku mají rodičky možnost využít unikátní prvotrimestrální screening. „Díky tomuto průlomovému vyšetření můžeme včas identifikovat případné problémy a zahájit adekvátní léčbu či opatření. Díky pokročilé technologii můžeme vyšetření provést již od počátku těhotenství, což nám dává víc času na přípravu a plánování péče," vysvětluje vrchní sestra.

Novinkou je také rozšíření nabídky o specializovanou rehabilitační péči pro řešení možné neplodnosti, pro těhotné ženy, novopečené maminky a jejich novorozence. Tato nová služba je součástí pokračující snahy nemocnice poskytovat holistickou péči pro rodičky a jejich děti, včetně poradny psychomotorického vývoje dítěte do 4 měsíců věku. Všechny rehabilitační služby po porodu a pro miminko jsou pro ženy dostupné zcela zdarma. Jedinou podmínkou je propouštěcí zpráva z porodnice Nemocnice AGEL Nový Jičín.

Rodinná atmosféra, individuální přístup

V novojičínské porodnici není rodička jen číslem v pořadí mnoha porodů. Klidná a přátelská atmosféra usnadňuje samotný průběh porodu i následný odpočinek a regeneraci. U porodu je samozřejmostí velmi žádaný bonding a to i na operačním sále v případě, tzv. laskavého císařského řezu. Oddělení šestinedělí maminkám nabízí celkem 5 nadstandardních pokojů, ve kterých samozřejmě nechybí TV, lednice či kojící křesla. „V porodnici novojičínské nemocnice se každá maminka může těšit na celou řadu benefitů, včetně dárků pro své miminko. Velice oblíbené je také focení novorozenců,“ připomíná Marcela Bučko.

Špičková péče o novorozence

Novojičínská porodnice zajišťuje také nepřetržitou laktační poradnu a samozřejmostí je zapůjčení monitoru dechu. Jako velkou výhodu hodnotí rodičky stálou přítomnost dětských specialistů s přístupem k laboratornímu komplementu, díky čemuž je zajištěna vysoká úroveň odborné péče o novorozená miminka.

 


OBJEDNEJTE SE K PORODU, ZAVOLÁME VÁM:

OBJEDNAT SE


Nejvyšší hodnocení v ověřených recenzích rodiček

O oblibě porodnice v Nemocnici AGEL Nový Jičín a. s. mimo jiné svědčí i ověřené recenze na Facebooku, kde naše rodičky osobně udělily v ověřených recenzích nejvyšší hodnocení 5 z 5. Kromě špičkové péče oceňují maminky především rodinnou atmosféru individuální přístup, celodenní bufet zdravých potravin a výběr ze 3 druhů poledního menu, rády využívají alternativní vedení první doby porodní (napářka hráze, relaxační vana, aromaterapie, muzikoterapie, gymbalon, porodní židle, atd.), či prohlídky porodnice a dny otevřených dveří nebo oblíbené předporodní kurzy, které nabízí porodnice svým rodičkám zdarma.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: