Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

V Nemocnici Nový Jičín se loni narodilo přes 800 dětí

6.1.2015

Celkem 819 dětí se loni narodilo v Nemocnici Nový Jičín, která je členem skupiny AGEL. Mezi novorozenci bylo 426 chlapců a 393 děvčátek. Loňský rok byl bohatý také na dvojčátka, kterých přišlo na svět hned 9 párů. Nemocnice tak zaznamenala meziroční nárůst porodnosti oproti roku 2013, kdy zde pomáhali na svět u 780 porodů.

Rodiče na Novojičínsku volí pro své ratolesti i v dnešní moderní době spíše tradiční česká jména, a tak mezi dětmi, které se loni v Nemocnici Nový Jičín narodily, převládaly Adélky, Emy, Natálie ale i Sofie. Pro chlapce pak rodiče vybírali nejčastěji jméno Jan, Vojtěch, Tomáš a Filip. „Setkali jsme se však i s méně obvyklými jmény, u dívek například s malou Bonitou nebo Mailin. Mezi chlapečky, kteří se u nás narodili, byl pak například také Wiliem, Wayne nebo Matteo,“ prozradila vrchní sestra Marcela Bučko.

Na první miminko letošního roku si nemuseli porodníci v Novém Jičíně dlouho počkat. První miminko se narodilo 1. ledna v ranních hodinách, přesně v 8.28 hodin. Malá Vendula vážila 2750 gramů a měřila 45 centimetrů. Doma v Kopřivnici na ni netrpělivě čekal bratříček.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: