Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Chodby Nemocnice Nový Jičín zdobí nové umělecké malby

29.7.2015

Pacienti i zaměstnanci Nemocnice Nový Jičín, která je členem skupiny AGEL, se mohou opět těšit z příjemnějšího a estetičtějšího prostředí. Již podruhé vyzdobili stěny na chodbách nemocnice studenti zdejší Střední odborné školy Educa, tentokrát konkrétně motivy zvířat z džungle v dlouhé spojovací chodbě. V minulosti již podobnou proměnou prošly stěny neurologického oddělení a ani v budoucnu by další zkrášlování nemělo chybět.

„Spojovací chodbou denně prochází pacienti nebo jsou tudy převáženi na vozíčcích i na lůžkách. Samozřejmě tudy prochází i personál a návštěvy. Všichni proto určitě ocení, že dlouhý průchod mezi budovami je nově pestřejší a veselejší, a jistě pomůže nejednou i rozptýlit a zvednout náladu,“ říká manažerka kvality Nemocnice Nový Jičín Olga Sekerášová s tím, že psychická stránka hraje při léčbě významnou roli, a mnohdy jsou to i zdánlivé drobnosti, které mohou pomoci.

Studenti výmalbou chodby strávili desítky hodin a výsledkem je plejáda kompozic na téma fauny z džungle. Na chodbě ale stále zůstává množství volných ploch, a tak se žáci chystají se štětci a barvami dorazit znovu v příštím školním roce. Z malování na zdi nemocnice se tak stává již tradice, která odstartovala v létě minulého roku. Tehdy studenti oboru Reprodukční grafik vyzdobili zdi neurologického oddělení přírodními malbami zvířat i rostlin a přidali i malou obrazovou galerii.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: