Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Den zdraví v Nemocnici Nový Jičín podpoří prevenci i dobročinnost

15.10.2015

Čtvrtek 15. října bude v Nemocnici Nový Jičín patřit preventivní a dobročinné akci s názvem Den zdraví s NADACÍ AGEL. Příchozí budou moci mezi 13.00 a 16.00 hodinou zdarma a bez objednání absolvovat nejrůznější vyšetření. Zároveň se budou moci blíže seznámit s aktivitami NADACE AGEL, jejíž zástupci budou po celou dobu k dispozici, připraveni zodpovědět veškeré otázky příchozích, ale i poradit.

„Prevence má smysl a je velmi důležitá a zkušenosti z podobných preventivních akcí z minulosti nám to jen potvrzují. Pokaždé jsme totiž u některých příchozích odhalili podezřelé hodnoty a tito lidé byli pozváni k dalším vyšetřením,“ uvedla hlavní sestra Bc. Martina Vaňková s tím, že preventivní akce bude nyní zaměřena především na rakovinu prsu a prostaty. Zájemci si budou moci rovněž nechat změřit krevní tlak a tělesný tuk a k dispozici budou také nutriční terapeutky, které ochotně poradí, jak se zdravě stravovat.

Novinkou bude měření kyslíku v těle. „Krev v těle transportuje kyslík k orgánům a tkáním. Pokud je ho nedostatek, buňky nemají dostatek energie, selhávají jejich funkce a postupně odumírají. Dochází tak k nebezpečnému stavu, který se odborně nazývá hypoxie,“ vysvětlila Bc. Martina Vaňková.

Den zdraví se uskuteční pod záštitou NADACE AGEL. Během celého odpoledne se budou moci zájemci podrobně seznámit s prací této nadace, budou moci podpořit její činnost zakoupením drobného upomínkového předmětu nebo i třeba jen symbolicky přispět dobré věci. “Chceme být blíže lidem a chceme, aby o nás měli co nejvíce informací, proto jim budeme připraveni zodpovědět veškeré otázky, případně i rádi na místě pomůžeme vyplnit nadační formulář,“ prozradila výkonná ředitelka NADACE AGEL Mgr. Denisa Rísová.

NADACE AGEL sídlí v Prostějově a potřebným lidem i právnickým osobám pomáhá již od roku 2011. Jen v letošním roce nadace rozdala přes dva milióny korun. Informace, komu již nadace pomohla, včetně formuláře žádosti o nadační příspěvek, najdou zájemci na webových stránkách nadace.agel.cz.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: