Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Pacientům na LDN Nemocnice ve Vítkově zpříjemňuje čas podzimní tvoření i harmonikář

9.11.2016

Pacienti léčebny dlouhodobě nemocných v Nemocnici Vítkov, kterou provozuje Nemocnice Nový Jičín, se ani na podzim nenudí. Kromě tradičního tvoření sezónních dekorací, kterými byly tentokrát věnce a ozdoby z podzimních lesních plodů, zpestřuje pacientům nově pobyt v nemocnici také harmonikář Oldřich Jež.

„Vystoupení harmonikáře naše pacienty skutečně nadchlo, jídelna byla během vystoupení úplně plná. A když hrál pan harmonikář písně jako „Ku Praze uhání vlak“, snad každý z našich seniorů tady ožil. Bylo to opravdu příjemné odpoledne, které jsme si všichni užili,“ shrnuje Bc. Vladimíra Dobiášová, vrchní fyzioterapeutka LDN Nemocnice Vítkov, první návštěvu harmonikáře s tím, že s ohledem na pozitivní ohlasy i velký zájem pacientů bude nově docházet harmonikář Oldřich Jež na oddělení LDN dvakrát v měsíci.

O zábavu ale mají zdejší pacienti postaráno i v mezičase mezi kulturním programem. Pravidelně se mohou účastnit například hraní deskových her, canisterapie se speciálně vycvičenými psy, outdoorových aktivit či soutěží zaměřených na kognitivní trénink a výcvik pozornosti. Mezi oblíbené aktivity pak patří i tvoření sezonních dekorací, v rámci kterého například aktuálně na podzim vzniklo několik nádherných věnců z kaštanů či žaludů, ježci z šípků a listí či postavičky ze šišek. V nejbližších týdnech pak čeká seniory například tvoření vánočních přáníček, výroba svíček, adventních věnců a samozřejmě vánočního cukroví.

„Výroba sezonních dekorací je pro mnohé seniory velmi oblíbená aktivita, která také zlepšuje jemnou motoriku a dodává na dobré náladě i sebevědomí při pohledu na krásný výrobek. A když se pak pozitivní myšlení odrazí i na zlepšení zdraví, není lepší odměny,“ uzavírá Dobiášová.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: