Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Nemocnice Nový Jičín nabízí nové předporodní kurzy pro rodičky

10.11.2016

Nastávající maminky z Novojičínska a okolí se mohou těšit na nové předporodní kurzy, které je připraví nejen na porod samotný, ale také na období šestinedělí či kojení. Kurzy nabídne již tradičně Nemocnice Nový Jičín, člen skupiny AGEL, tentokrát ovšem v nové podobě a v nových prostorách.

Lekce určené nasávajícím maminkám od 20. týdne těhotenství budou mít nově menší počet lekcí a jako zajímavost nabídnout také gravid jógu, která uvolňuje a připravuje na porod. Série lekcí připravených ve spolupráci s RC MOZAIKA odstartuje v úterý 15. listopadu v prostorách rodinného centra.

„Dnešní maminky chtějí být informované a na porod připravené, proto stále více roste zájem o předporodní kurzy a přednášky. U nás v nemocnici mají budoucí maminky jistotu odborných informací a zkušeností z praxe, které zejména prvorodičky vždy vítají. Zároveň ale chceme být progresivní a dávat prostor moderním trendům, a to jak při porodech, tak i v rámci našich kurzů. Proto jsme letos předporodní kurzy osvěžili například o gravid jógu, “ prozrazuje Bc. Marcela Bučko, vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Nový Jičín.

Nové předporodní kurzy jsou složeny pouze ze čtyř lekcí. Nastávající maminky si přitom mohou vždy vybrat, zda absolvují celý kurz za 800 korun nebo pouze vybranou lekci za 200 korun.

„První lekce bude zaměřená na těhotenství, porod a šestinedělí, druhá na operační porody, císařský řez a tlumení bolesti při porodu, třetí na kojení a manipulaci s dítětem, a poslední čtvrtá na gravid jógu a s ní spojené uvolňování před porodem i správné dýchání. Lekce povedou převážně porodní asistentky, ale také lékařky, kterých se v rámci diskuze mohou účastnice dotazovat na cokoliv, co je zajímá,“ vysvětluje Bc. Marcela Bučko s tím, že maminky, které zvolí celý kurz a uhradí platbu předem na účet, dostanou zároveň poukaz na nákup v Lékárně AGEL v hodnotě 200 korun.

Kurzy předporodní přípravy budou nově probíhat v prostorách RC MOZAIKA na ulici Hoblíkova 34 v Novém Jičíně, a to od 15. listopadu vždy v úterý od 15:30 do 17:30 hodin. K účasti na lekcích i kurzu je potřebná předchozí rezervace, a to na e-mailu mozaika@mozaikanj.cz. Zájemkyně o prohlídku porodního sálu a oddělení šestinedělí pak mohou přicházet i bez rezervace přímo do porodnice Nemocnice Nový Jičín, a to každou středu od 13 hodin.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: