Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

V Nemocnici Nový Jičín se v loňském roce narodilo magických 666 dětí, z toho hned sedm párů dvojčat

4.1.2017

Natálie, Klára, Jan či Adam. To jsou jména některých z 666 dětí, které přišly v roce 2016 na svět v Nemocnici Nový Jičín, která je členem skupiny AGEL. Poměr holčiček a chlapců byl přitom krásně vyvážený. Mezi novorozenci bylo celkem 332 děvčat a 334 chlapců, z toho sedm párů dvojčat. V letošním roce byl pak prvním narozeným miminkem chlapec Pavel, který se narodil 1. ledna v 6 hodin 19 minut. Šťastné mamince prvního miminka přišlo pogratulovat také vedení Nemocnice Nový Jičín.

Pokud jde o jména, převažují mezi novojičínskými novorozenci ta tradiční. „U chlapců jsou oblíbená jména Jan či Adam, u holčiček zase Klára či Natálie. Mezi loňskými miminky ale byla třeba i Malvína, Aurelie, Thea, Jake, Mateo nebo Dalimil,“ prozrazuje staniční sestra novorozeneckého oddělení Nemocnice Nový Jičín Dana Babelová.

Prvním miminkem letošního roku se v Nemocnici Nový Jičín stal chlapec Pavel, který přišel na svět 1. ledna v 6 hodin 19 minut, s porodní váhou 2720 gramů a mírou 45 centimetrů. Jeho maminka přijela do Nového Jičína rodit z patnáct kilometrů vzdálené Kopřivnice. Prvním novojičínským miminkem se tak stal až o den později malý Šimon, který se narodil ve 13 hodin 48 minut s porodní váhou 3110 gramů a mírou 50 centimetrů.

Porodnice Nemocnice Nový Jičín nabízí budoucím maminkám samostatné uzavřené porodní boxy, které poskytují rodičce i jejímu partnerovi maximální soukromí. Součástí těchto boxů jsou kromě speciálních polohovacích lůžek také rehabilitační balony, porodní vak, žíněnky, porodní stolička, sprcha, křeslo, rádio s CD přehrávačem či televize. Porodní místnosti tak umožňují nespočet alternativních způsobů vedení porodu.  Porodnice je také držitelem titulu Baby Friendly Hospital, tedy nemocnice přátelské k dětem, která aktivně podporuje například bonding či kojení.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: