Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Léčebna dlouhodobě nemocných Nemocnice Vítkov prochází modernizací

12.4.2017

Nová elektrická lůžka, nové matrace či elektrokardiogarf. To je výčet investic, kterých se v posledních měsících dočkala Nemocnice Vítkov, která je členem skupiny AGEL. V rámci zkvalitňování služeb pro pacienty prochází zdejší léčebna dlouhodobě nemocných modernizací interiérového vybavení i přístrojů, které umožní dlouhodobě hospitalizovaným pacientům pohodlnější i modernější léčbu.

Nemocnice v uplynulém roce investovala do nákupu jedenácti moderních elektrických polohovacích lůžek a jednoho mechanického moderního lůžka, včetně zdravotních matrací. „Nová lůžka ocení jak naši pacienti, kterým lůžka nabídnou větší pohodlí a komfort, tak i všichni zdravotníci, kterým lůžka usnadní manipulaci a polohování zejména imobilních a špatně mobilních pacientů,“ vysvětluje Milada Kocianová, sociální sestra Nemocnice Vítkov.

Tucet nových lůžek tvoří zhruba třetinu celkového počtu lůžek, která jsou na LDN k dispozici. Postupně je přitom záměrem nemocnice obnovit lůžkový fond kompletně. Současná investice do dvanácti kusů lůžek přišla nemocnici na více než 300 tisíc korun.

Mimo obnovu lůžek pak investovala nemocnice také do nákupu nového moderního elektrokardiografu, který lze provozovat jak prostřednictvím připojení k elektrické síti, tak i na baterie. „Přístroj v hodnotě téměř 30 tisíc korun umožňuje automatický i manuální záznam srdečního rytmu, a to jak na vyšetřovnách, tak díky bateriím třeba i u lůžka pacienta na jeho pokoji. Výhodou tohoto modelu je přitom vysoká citlivost a také fakt, že je zařízení standardně vybaveno rozměřovací mřížkou a interpretací křivky, která usnadňuje vyhodnocování naměřených výsledků,“ dodává Milada Kocianová.

Nemocnice Vítkov je detašovaným pracovištěm Nemocnice Nový Jičín. Poskytuje ambulantní péči pacientům spádové oblasti Vítkova. Nachází se zde lůžkové oddělení následné dlouhodobé rehabilitační péče, které slouží k doléčení a rehabilitaci pacientů převážně z Nemocnice Nový Jičín.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: