Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Ticho a klid nabízejí pacientům Nemocnice Nový Jičín nové špuntomaty

7.6.2017

Ticho, klid, zkrátka duševní pohoda – to je jeden z významných faktorů, který ovlivňuje léčbu a přímo souvisí s její úspěšností. V rušném prostředí lůžkových oddělení, kde jsou slyšet televizní přijímače, telefonní hovory pacientů, ruch z chodeb, ale i noční chrápání, však může být klid vzácností. To naštěstí neplatí v Nemocnici Nový Jičín, která do svých prostor nainstalovala špuntomaty s praktickými špunty do uší, které jsou testované i hygienicky balené.

„Špuntomaty by měly nabídnout našim pacientům lepší komfort při pobytu v nemocnici, a to zejména v noci nebo při odpočinku během dne. Každý člověk, natož pak v rekonvalescenci, potřebuje vydatný spánek nerušený rozhovory, televizí, chrápáním či ruchem v okolí. Pro tyto účely jsou špunty do uší skvělým a jednoduchým řešením,“ prozrazuje Bc. Petra Czyžová, vrchní sestra ortopedicko-traumatologického oddělení Nemocnice Nový Jičín.

Aktuálně má Nemocnice Nový Jičín k dispozici dva kusy špuntomatů, a to na ortopedicko-traumatologickém oddělení a oddělení chirurgickém. Designově i funkčně přitom špuntomat připomíná automat na žvýkačky. Stačí do něj vhodit dvacetikorunu a vypadne z něj plastové vejce, uvnitř kterého jsou hygienicky zabalené špunty.

„Špunty využívané ve špuntomatech jsou vyrobeny z měkké, tvarovatelné pěny. Byly vybírány spolu s ORL lékaři a jsou certifikované. Každý pár je hygienicky zabalen, a to v plastovém pouzdře, které lze pro uschování špuntů opakovaně použít. Zájem o tuto službu nás mile překvapil. Výše uvedená „vymoženost“ zmenší obavy pacientů z hlučného prostředí při hospitalizaci zejména na vícelůžkových pokojích,“ uzavírá Bc. Petra Czyžová.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: