Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Nový přístroj na ORL oddělení Nemocnice Nový Jičín odhalí rakovinu v časném stádiu

27.10.2017

Na modernější a efektivnější léčbu se mohou těšit všichni stávající i noví pacienti oddělení ORL a chirurgie hlavy a krku Nemocnice Nový Jičín, a to zejména při onemocnění rakovinou. Vybavení oddělení se totiž nově rozrostlo o moderní videořetězec, který umožňuje odhalit rakovinu již v jejím prvotním stádiu. Společně s dvojicí laryngoskopů vyšla modernizace vybavení oddělení na téměř dva miliony korun.

„Snažíme se vycházet vstříc potřebám našich pacientů, nabízet jim moderní léčebné postupy i metody, ale také lidský přístup, který je důležitý pro psychiku každého člověka," vysvětluje MUDr. Jakub Syrovátka, primář ORL oddělení Nemocnice Nový Jičín, s tím, že nově zakoupený videořetězec pro přenos endoskopického a mikroskopického obrazu v sobě propojuje všechny tyto aspekty. „Nový videořetězec umožňuje nám zdravotníkům provádět vysoce přesná a maximálně šetrná vyšetření, jejichž výsledky navíc můžeme na obrazovce snadno demonstrovat i pacientům, pro které je tak celý proces diagnostiky i léčby srozumitelnější,“ dodává primář Syrovátka.

Videořetězec disponuje funkcí „Narrow band imaging“ (NBI), což je endoskopická zobrazovací metoda určená k diagnostice slizničních lézí – časných zhoubných nádorů, které nejsou viditelné při „klasické“ endoskopii bílým světlem. Časný záchyt těchto maligních nádorů je přitom jedním z nejdůležitějších faktorů úspěšnosti jejich léčby. „Použitím zvětšovací NBI endoskopie lze na základě změn kapilárních kliček určit hloubku invaze nádoru do vrstev sliznice či podslizničních tkání. Metoda NBI je snadno a rychle proveditelná v lokální anestezii a pacienty dobře tolerována i při ambulantním vyšetření,“ vysvětluje MUDr. Syrovátka.

Kromě videořetězce pak bylo vybavení oddělení ORL a chirurgie hlavy a krku vybaveno také dvojicí nových laryngoskopů, které slouží k vyšetření a léčbě pacientů s obtížemi v oblasti nosu, nosohltanu a hrtanu (hlasivek).

ORL oddělení v Novém Jičíně zajišťuje péči v plné šíři oboru. Nabízí široké spektrum operativy v celkové i lokální anestezii, dětských i dospělých pacientů. „Například v rámci spolupráce s Komplexním onkologickým centrem zajišťujeme diagnostiku a léčbu pacientů s nádory v oblasti hlavy a krku, provádíme chirurgickou léčbu onemocnění štítné žlázy nebo třeba endoskopickou chirurgii nosu či chrápání. Při všech těchto výkonech budou nově zakoupené přístroje plně využity," uzavírá MUDr. Syrovátka.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: