Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Jak tráví Vánoce děti, které nemohou být u rodičů?

22.12.2017

Dětští pacienti v Nemocnici Nový Jičín se na Vánoce těší stejně jako ostatní z jejich vrstevníků. Část z nich je sice nebude moci oslavit doma, to ale neznamená, že je nestráví v kruhu rodiny, s dárky, pohádkami a svátečními dobrotami. Zaměstnanci nemocnice totiž pro hrstku dětí, které každoročně na Štědrý den zůstávají v nemocnici, připravují mimořádný režim.

„Zejména na Štědrý den se snažíme všem dětem umožnit propuštění domů, byť jen dočasně. Pokud to ale zdravotní stav opravdu nedovoluje, nezbývá než přinést co nejvíce vánoční atmosféry tady k nám na oddělení - ať už je to výzdoba, cukroví, vánoční tvoření, pohádky, dárečky, nebo i přítomnost blízkých,“ vysvětluje Bc. Ivona Mikulenková, vrchní sestra dětského oddělení Nemocnice Nový Jičín, s tím, že v Nemocnici Nový Jičín tráví Štědrý den každoročně okolo pěti až deseti dětí.

O adventní ani vánoční atmosféru však malí pacienti nepřijdou. Paní učitelka Helena Přikrylová pro ně i letos připravila pestrý adventní program. Na začátku prosince za dětmi jako každý rok přišel Mikuláš, v adventním období děti tvoří vánoční dekorace a letos nechybělo například ani pohádkové divadelní představení, vánoční zpívánky ve spolupráci se studenty Gymnázia Nový Jičín nebo také seznamování s vánočními tradicemi.

Na Štědrý den pak budou mít děti na oddělení připravené cukroví, koledy, dárkové balíčky a samozřejmě i stromeček. Ten letošní bude živý, a to díky daru Lesů ČR. K večeři děti dostanou tradiční rybu a bramborový salát, případně rybu a bramborovou kaši. V tento den navíc platí i mimořádné návštěvní hodiny, kdy rodiče mohou strávit s dětmi celý den a třeba si i oslavit Vánoce sami na pokoji, v rodinném kruhu a soukromí.

„Vánoce by neměly být o dárcích, ale právě o společně stráveném čase a rodinné pohodě. A byť jsou v tomto ohledu možnosti při hospitalizaci omezené, snažíme se každé rodině vyjít vstříc a umožnit našim malým pacientům prožít Vánoce co nejpříjemněji," uzavírá Bc. Ivona Mikulenková.

 

 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: