Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Nemocnice Nový Jičín významně modernizuje vybavení pro dětské pacienty

12.2.2018

Dva nové ultrazvukové přístroje a přenosný EKG záznamník, jednotku pro spiroergometrická vyšetření a přístroj k vyšetřování evokovaných potenciálů mají nyní k dispozici všichni dětští pacienti Nemocnice Nový Jičín. Nemocnice, která je členem skupiny AGEL, investovala významně do obnovy a rozšíření přístrojového vybavení, a to celkovou částkou 4 miliony korun. Nová zařízení poslouží jak hospitalizovaným, tak především ambulantním pacientům z řad dětí a mládeže.

Jeden z nově zakoupených ultrazvukových přístrojů je konkrétně model Logiq P9. Výjimečnost tohoto modelu, který má Nemocnice Nový Jičín nově k dispozici, je především ve vysoké kvalitě obrazu, širokém spektru funkcí i jednoduchém ovládání na velkém dotykovém displeji.

„Ultrazvukový přístroj Logiq P9 využijí všichni dětští pacienti s obtížemi ledvin, s cukrovkou nebo nemocemi žláz s vnitřní sekrecí. Přístroj totiž využívají zdravotníci při diagnostice a léčbě dětí v nefrologické, diabetologické i endokrinologické ambulanci,“ vysvětluje MUDr. Miroslav Kobsa, MBA, primář dětského a novorozeneckého oddělení Nemocnice Nový Jičín, s tím, že nespornou výhodou přístroje, který v nemocnici nahradil starší zařízení, jsou pak i malé rozměry a mobilita, díky kterým může sloužit i ve více ambulancích zároveň či v případě potřeby i přímo u lůžka pacienta.

Druhý ultrazvukový přístroj, špičkový model firmy GE – Vivid E9, byl zakoupen pro zdejší ambulanci dětské a prenatální kardiologie. Díky těmto vysoce kvalitním a sofistikovaným přístrojům mohou zdravotníci získávat v krátkém čase nejlepší možný obraz, což je stěžejní pro správnou diagnostiku a následnou léčbu dětských pacientů.

V rámci zpřesnění diagnostiky poruch srdečního rytmu byl na ambulanci dětské kardiologie zakoupen přenosný EKG záznamník, který zajistí moderní a maximálně přesnou diagnostiku srdečních arytmií. „Po přiložení přístroje na oblast srdce a stisknutí tlačítka dojde k nahrání základních svodů EKG, které při následné analýze mohou odhalit, zda se jedná o patologii či nikoliv,“ upřesňuje Bc. Ivona Mikulenková, vrchní sestra dětského a novorozeneckého oddělení Nemocnice Nový Jičín.

Spiroergometrická jednotka s analyzátorem vydechovaných plynů bude sloužit pro složitější diagnostické procesy sportovní, kardiologické a pneumologické ambulance, přičemž uplatnění najde i v obezitologické ambulanci při kalorimetrických vyšetřeních.

Přístroj na vyšetření evokovaných potenciálů pak významně doplní technické vybavení dětské neurologické ambulance, která jako školicí pracoviště Ministerstva zdravotnictví České republiky může poskytovat péči velmi širokému okruhu dětí s neurologickými chorobami.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: