Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Dětští pacienti z Nemocnice Nový Jičín o velikonoční atmosféru nepřijdou

27.3.2018

Velikonoční tvoření, povídání o tradičních velikonočních oslavách, pečení Jidášků i divadelní představení si v těchto dnech vychutnávají děti na dětském oddělení Nemocnice Nový Jičín, která je členem skupiny AGEL. Paní učitelka Helena Přikrylová pro ně stejně jako v minulých letech připravila kromě velikonoční výzdoby i pestrý jarní program, díky kterému ani během pobytu v nemocnici o velikonoční atmosféru nepřijdou.

V tomto předvelikonočním týdnu se malí pacienti novojičínské nemocnice spolu s paní učitelkou věnují vyprávění o jaru a Velikonocích, kreativním činnostem s tematikou Velikonoc a samozřejmě nechybí ani jarní básničky nebo říkanky, které milují především menší děti. Na chodbách přitom nechybí nástěnky plné kraslic, jarní motivy v oknech a velikonoční symboly na stěnách.

„Na svátky chce být každý doma s blízkými, ne vždy je to ale možné. Dětem, které musí svátky strávit u nás, se proto snažíme alespoň zpříjemnit pobyt tematickými aktivitami a vytvořit sváteční atmosféru tady - ať už jsou to Vánoce, Mikuláš, nebo aktuální Velikonoce. Aktivity a zábavu samozřejmě nabízíme dětem celoročně, probouzející se veselé jaro je k tomu ale doslova jako stvořené, takže seznam aktivit, které s dětmi podnikáme, je opravdu dlouhý,“ říká Bc. Ivona Mikulenková, vrchní sestra Dětského a novorozeneckého oddělení Nemocnice Nový Jičín.

V měsíci březnu si mohla zhruba desítka dětí na dětském oddělení Nemocnice Nový Jičín vychutnat vybarvování kouzelných omalovánek, výrobu textilního ubrousku, výrobu velikonočních dekorací, tvoření obrázku z písku, povídání o regionálních oslavách Velikonoc, pečení Jidášků i loutkové divadlo.

Veškerá umělecká tvorba s jarní tématikou přitom slouží nejen k dekorativním účelům, ale funguje zároveň i jako arteterapie. Do sváteční umělecké tvorby se navíc kromě dětí v Nemocnici Nový Jičín tradičně zapojuje i zdejší personál a také rodiče i příbuzní malých pacientů. Ti pro letošek stihli vytvořit malovaná vajíčka na nástěnky i veselá kuřátka či zajíčky do oken.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: