Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

V Nemocnici Nový Jičín přišlo v prvním pololetí na svět 392 dětí

18.7.2018

Eliška, Tereza, Jakub či Adam, ale i Aurelio nebo Marlen – taková jména dostávali v prvním pololetí novorozenci v porodnici Nemocnice Nový Jičín, která je členem skupiny AGEL. Celkem se zde během prvních šesti měsíců tohoto roku narodilo 392 dětí, mezi kterými měla převahu děvčata. Narodilo se totiž 187 chlapců a 205 holčiček.

Prvním miminkem letošního roku byla v Nemocnici Nový Jičín malá Klára, která přišla na svět 1. ledna v 1 hodinu a 52 minut. Holčička vážila 4650 gramů a měřila 51 centimetrů. Její maminka přijela do novojičínské nemocnice rodit přímo z Nového Jičína, běžně zde ale přijíždějí i maminky z Ostravy, Valašského Meziříčí, Frýdku-Místku či Hranic na Moravě.

Nejplodnějším měsícem byl pak v porodnici Nemocnice Nový Jičín měsíc květen, kdy se narodilo celkem 75 dětí. Celkově během prvního pololetí pomohli zdravotníci na svět 187 chlapcům a 205 děvčátkům, přičemž dvakrát se zde narodila i dvojčata.

„Mezi neoblíbenější jména miminek patřila v prvním pololetí Eliška, Tereza, Julie, Sofie, Jakub, Adam, Jen či Vojtěch. Objevilo se ale i několik neobvyklých jmen jako Aurelio, Valeri, Matteo, Marlen či Ines,“ prozrazuje Radka Hývnarová, staniční sestra gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Nový Jičín.

Porodnice Nemocnice Nový Jičín se specializuje na diagnostiku vrozených vývojových vad v 1. a 2. trimestru těhotenství. V posledním roce investovala porodnice do modernizace interiéru i nového vybavení, mezi které patří například nová porodní lůžka, monitory dechu, kojicí polštáře či háčkované chobotničky pro novorozence.

Pro ženy před porodem pořádá porodnice předporodní kurzy, a to v Novém Jičíně v centru Mozaika a v Kopřivnici v Baby Clubu Relaxáček. V porodnici funguje systém rooming-in, pro širokou veřejnost je zde k dispozici laktační poradna a novorozenecké oddělení také zapůjčuje maminkám monitory dechu.

Porodnice Nemocnice Nový Jičín také jako jedna z mála umožňuje propuštění do domácí péče po porodu na základě domluvy už po 48 hodinách, a to v případech, kdy šlo o nerizikové těhotenství a dítě i matka jsou po porodu zcela v pořádku.

 

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: