Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Nemocnice Nový Jičín úspěšně prošla prověrkou auditorů

27.8.2018

Pacienti Nemocnice Nový Jičín, která je členem skupiny AGEL, se mohou spolehnout na vysokou kvalitu ošetřovatelské i léčebné péče. Důkazem je udělení certifikátu a v pořadí již druhý zisk akreditace Spojené akreditační komise, kterou má nyní nemocnice až do roku 2021. Pro pacienty tato akreditace znamená záruku, že je nemocnice prověřená a splňuje normy týkající se kvality poskytované zdravotní péče, dodržování bezpečnosti i efektivity předávání informací o pacientech podle moderních standardů.

Získání akreditace je důležitým ukazatelem především pro pacienty. Je totiž zárukou, že je nemocnice prověřená a splňuje požadavky na poskytovanou zdravotní péči i související procesy – od vybavení a kvalifikovaného personálu, přes moderní medicinské postupy a vyšetření, až třeba po úklid. Akreditace je přitom pro každou nemocnici dobrovolná.

„Auditoři během šetření prověřili opravdu všechny oblasti provozu nemocnice, a to včetně nezdravotnických úseků jako je hospodářsko-technický nebo stravovací úsek. Zajímala je třeba i naše kuchyně, systém úklidu nebo nakládání s odpady. Především se ale soustředili na úroveň poskytované péče, na vybavení, dokumentaci, hygienu, zavedenou standardizaci, sledování a vyhodnocování všech procesů poskytované zdravotní péče, nebo také na zvyšování odborné úrovně péče,“ popisuje průběh auditu Bc. Olga Sekerášová, manažerka kvality Nemocnice Nový Jičín.

Novojičínská nemocnice se díky získané akreditaci řadí mezi dvě stovky špičkových zdravotnických zařízení v Česku, kterým se podařilo tento certifikát získat. Akreditaci přitom uděluje nezávislá Spojená akreditační komise, která má oprávnění Ministerstva zdravotnictví České republiky k provádění externího hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb.

Akreditační šetření probíhalo v Nemocnici Nový Jičín v polovině letošního roku. Během dvou dní přitom akreditační komise detailně sledovala chod nemocnice napříč všemi provozy, prověřovala fakta a prováděla pohovory se zástupci z řad zaměstnanců i pacientů. Výsledkem byla úspěšná obhajoba akreditace a získání certifikátu kvality s platností do roku 2021.

Přípravy na akreditaci byly náročné, audit je pro nemocnici vždy obtížný proces. Výsledek ale stojí za to. Certifikát je hmotným důkazem kvality námi poskytované péče a také potvrzením toho, že jdeme v rámci námi nabízených služeb správným směrem. Všem, kteří se na úspěšné obhajobě akreditace podíleli, patří naše poděkování,“ uzavírá Olga Sekerášová.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: