Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Nemocnice v Novém Jičíně má pět nových špičkových ultrazvuků

2.11.2018

Kvalitnějších vyšetření a časnější diagnostiky vážných onemocnění se dočkají ženy z Novojičínska a okolí v Nemocnici Nový Jičín. Zdejší gynekologicko-porodnické oddělení získalo pětici nových maximálně špičkových ultrazvuků, které poslouží zejména k přesné diagnostice onkologických nálezů.

Investice do nových přístrojů přišly na téměř 23 miliónů korun a jejich provozovatelem je onkogynekologické centrum Komplexního onkologického centra Nový Jičín. Sloužit budou v Nemocnici Nový Jičín jak hospitalizovaným, tak i ambulantním pacientkám. „Tři nové ultrazvuky jsou umístěné na gynekologicko-porodnických ambulancích, po jednom pak na gynekologickém operačním sále a na porodním sále,“ říká předseda představenstva Nemocnice Nový Jičín a primář gynekologicko-porodnického oddělení MUDr. Pavel Bartoš, Ph.D., MMED.

„Ultrazvuky disponují vynikajícím softwarovým vybavením a nabízí výbornou kvalitu obrazu,“ doplňuje MUDr. Pavel Bartoš s tím, že oddělení má v současnosti sedm ultrazvuků, na kterých zdravotníci ročně provedou okolo 5 tisíc vyšetření. Nové přístroje, zakoupené z fondů Evropské unie, by přitom měly sloužit především k posílení kapacit onkogynekologického centra Komplexního onkologického centra Nový Jičín, především pak ke zpřesňování diagnóz zhoubných nádorů.

„Díky ultrazvukům a jejich dopplerovu měření dokáží lékaři přesněji rozlišit různé typy zhoubných nádorů i jejich parametry na vaječnících, děložním čípku, děloze nebo zevním genitálu. Díky tomu pak mohou daleko přesněji a efektivněji cílit léčbu, což je pro každou onkologickou pacientku to nejdůležitější,“ uzavírá MUDr. Bartoš.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: