Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

V Nemocnici Nový Jičín se loni narodilo 752 dětí

4.1.2019

Celkem 752 dětí se v loňském roce narodilo v Nemocnici Nový Jičín, která je členem skupiny AGEL. Mezi novorozenci bylo 364 chlapců a 388 děvčátek, z toho hned tři páry dvojčat. První letošní miminko pak přišlo na svět hned 1. ledna v 7:44 hodin, kdy se narodil chlapec Dominik.

Ve srovnání s rokem 2017, kdy přišlo na svět 725 dětí, porodnost v novojičínské nemocnici znovu mírně vzrostla. Nejplodnějším měsícem byl květen, nejméně dětí se naopak narodilo v prosinci. Nejoblíbenějšími jmény pro čerstvě narozená miminka byla přitom i v uplynulém roce ta tradiční, česká.

„Mezi holčičími jmény vítězila Eliška, Tereza, Anna či Sofie, mezi jmény chlapců zase Jakub, Adam, Jan či Matěj,“ prozradila Bc. Marcela Bučko, vrchní sestra gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Nový Jičín. Nouze ale nebyla ani o několik méně obvyklých jmen. V roce 2018 se v Nemocnici Nový Jičín narodily například i děti se jmény Rihanna, Odeta, Lilly, Ines, Sedrik, Ioannis, Demir Nazmi či Kevin.

Prvním miminkem letošního roku se pak stal malý Dominik, který přišel na svět 1. ledna v 7 hodin a 44 minut. Chlapec vážil 3280 gramů a měřil 49 centimetrů. Jeho maminka přijela do novojičínské nemocnice rodit z nedalekých Životic u Nového Jičína, běžně zde ale přijíždějí i maminky z Ostravy, Valašského Meziříčí, Frýdku-Místku či Hranic na Moravě. Výjimečně pak zdravotníci vítají například i rodičky ze sousedního Slovenska a raritou roku 2018 je maminka, která přijela porodit až z městečka Zdolbuniv na Ukrajině.

Porodnice Nemocnice Nový Jičín se specializuje na diagnostiku vrozených vývojových vad v 1. a 2. trimestru těhotenství. V posledním roce investovala porodnice do modernizace interiéru i nového vybavení, mezi které patří například nová porodní lůžka, monitory dechu nebo kojicí polštáře. Pro ženy před porodem pořádá porodní oddělení nemocnice předporodní kurzy, v porodnici funguje systém rooming-in, pro širokou veřejnost je zde k dispozici laktační poradna a novorozenecké oddělení také zapůjčuje maminkám monitory dechu.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: