Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Rehabilitační oddělení Nemocnice Nový Jičín získalo nové přístroje

4.2.2019

Rehabilitační oddělení Nemocnice Nový Jičín získalo čtyři nové přístroje. Pro své pacienty nemocnice zakoupila běžecký pás, magnetický rotoped a dva myostimulační přístroje. Investice do nových přístrojů přesáhla 50 tisíc korun.

Magnetický rotoped je vhodný pro pacienty se sníženou pohyblivostí, osoby rehabilitující po úrazech, či deficitu pohybového aparátu. „Programovatelný rotoped je vybaven elektronicky řízenými magnetickými brzdami a spoustou jedinečných prvků, díky nimž se trenažér dokonale přizpůsobí potřebám trénujícího,“ uvádí vedoucí fyzioterapeutka rehabilitace Nemocnice Nový Jičín Mgr. Eva Kopecká s tím, že jízda na rotopedu příznivě ovlivňuje kardiovaskulární systém, zvyšuje kapacitu plic a celkovou vytrvalost. „Tento typ tréninku umožňuje především komplexní posilování všech svalových partií dolních končetin, a je tak vhodný nejen pro udržování kondice, spalování tuků a prevenci zdravotních komplikací, ale díky své nenáročné obsluze také při rekonvalescenci po srdečních příhodách nebo při kloubních potížích,“ doplnila.

Běžecký pás na rehabilitačním oddělení používají především k nácviku správného stereotypu chůze či běhu a ke kondičnímu tréninku. Dva nové myostimulační přístroje – Peritone a Pericalm - slouží k ovlivnění správné funkce pánevního dna. „Oba přístroje slouží ke stimulaci svalů pánevního dna. Jeden používáme při vyšetření a nácviku terapie přímo v ordinaci fyzioterapeuta, druhý s funkcí myofeedbacku je zapůjčen pacientovi domů k zefektivnění domácí autoterapie,“ dodává vedoucí fyzioterapeutka.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: