Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Přesnější diagnostiku a chirurgickou léčbu přinesl Nemocnici Nový Jičín nový laser

19.6.2019

Nejmodernější typ nejsilnějšího CO₂ laseru za 4,49 miliónu korun, získaly z evropských dotací pro onkogynekologická centra operační sály gynekologického oddělení Nemocnice Nový Jičín, která patří do skupiny AGEL.

„Přístroj na principu laserového volného paprsku je plně digitalizován a dokáže šetrněji než standardní elektrochirurgické přístroje odstranit onkologické patologie. Výhodou pro pacientky i lékaře je přesnější diagnostika a rychlejší rekonvalescence s menším počtem komplikací,“ vysvětlil MUDr. Pavel Bartoš, PhD., M MED, primář gynekologicko-porodnického oddělení Nemocnice Nový Jičín a doplnil, že CO₂  laser se zabudovaným robotickým systémem, je v gynekologii využíván pro onkologické zákroky u prekanceróz cervixu děložního (hrdlo), pochvy, zevního genitálu nebo pro komplikované laparoskopické zákroky.

Součástí zdejšího gynekologického oddělení je gynekologická onkologie, kde je prováděna radikální gynekologická operativa v rámci komplexní onkochirurgie. Pracoviště je akreditovaným centrem ministerstva zdravotnictví pro operační a komplexní léčbu v gynekologických zhoubných nádorů a je součástí Komplexního onkologického centra v Novém Jičíně. Spolupracuje s oddělením radioterapie a klinické onkologie.

Nemocnice Nový Jičín je ve svém regionu jedinou nemocnicí s komplexní strukturou poskytované zdravotní péče. Do její spádové oblasti patří na 170 000 obyvatel. Součástí Nemocnice Nový Jičín je i Nemocnice Vítkov poskytující zdravotní péči v oborech rehabilitace, interního lékařství, radiologie a zobrazovacích metod, klinické biochemie a hematologie a péče o dlouhodobě nemocné pacienty.

 

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: