Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Nemocnice Nový Jičín zakoupila 65 nových moderních lůžek

27.6.2019

Nemocnice Nový Jičín nabízí na dalších odděleních vyšší komfort v podobě nově zakoupených lůžek. Celkem 65 elektricky ovladatelných polohovaných lůžek společně s novými matracemi zajišťuje větší pohodlí a snadnou manipulaci jak pro pacienta, tak pro obsluhující personál. Celková investice přesáhla 2,5 miliónu korun.

Celkem šest kusů nových lůžek je umístěno na gynekologickém oddělení, dalších 22 lůžek na obou chirurgických odděleních, čtyři lůžka jsou na porodním oddělení a po 11 kusech lůžek na ORL, ortopedickém a urologickém oddělení. „Nejde o první pořízení lůžek v posledních letech, ale větší sérii nákupu v rámci plánované obnovy lůžkového fondu. Plánujeme postupně nahrazovat starší postele novými, kvalitnějšími a pohodlnými v celé nemocnici,“ uvedla manažerka ošetřovatelské péče novojičínské nemocnice Mgr. Petra Czyžová.

Kvalitní lůžka jsou základem zvyšování kvality poskytované péče. „Lůžka jsou vhodná také pro pacienty s vyšší hmotností nad 200 kilogramů i pro lidi s vyšší postavou. Lůžka mají navíc dvoudílné sklopné plastové postranice pro snadnou manipulaci s pacientem. Díky ovladači si může každý pacient sám polohovat jednotlivé díly ložné plochy a také nastavit výšku lůžka,“ sdělila Mgr. Czyžová.

Důležitá je i kvalita matrací, které pacientům mohou zpříjemnit pobyt na lůžku. Díky speciálním zdravotním matracím s antidekubitním jádrem se sníží riziko vzniku dekubitu (proleženin), což jsou různě rozsáhlé rány vznikající především u dlouhodobě ležících pacientů.

Nemocnice Nový Jičín je ve svém regionu jedinou nemocnicí s komplexní strukturou poskytované zdravotní péče. Součástí nemocnice je i nadregionální špičkové Komplexní onkologické centrum Nový Jičín. Od ledna 2006 je Komplexní onkologické centrum součástí sítě třinácti onkologických pracovišť v celé České republice, která splňují náročné požadavky dané Českou onkologickou společností.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: