Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

V Nemocnici Nový Jičín se v prvním pololetí narodilo 323 dětí

2.7.2019

Celkem 323 novorozenců se v prvním pololetí letošního roku narodilo v Nemocnici Nový Jičín, která je členem skupiny AGEL. Mezi dětmi bylo 180 chlapců a 143 děvčátek, z toho jeden pár dvojčat.

Nejplodnějším měsícem byl v novojičínské porodnici měsíc červen, kdy přijelo k porodu 71 žen „Nejméně se rodilo v dubnu, kdy jsme na svět pomohli 47 novorozeňatům,“ uvedla staniční sestra novorozeneckého oddělení Nemocnice Nový Jičín Dana Babelová s tím, že většina rodičů ve zdejší porodnici volí pro své potomky tradiční jména. Mezi chlapci bylo nejvíce, a to hned devět, Jakubů. Dále osm Adámků a šest Honzíků, Šimonů a Vojtíšků. U holčiček vedly Elišky, kterých se narodilo hned deset. Další v pořadí, s celkem sedmi nositelkami tohoto jména, byly Viktorky. A jméno Adélka, Klárka a Natálie dostalo šest holčiček.

Zdejší zdravotníci však pomohli na svět také dětem s daleko exotičtějšími jmény. Mezi místními novorozenci se objevil například malý Noel, Brian, Theo, Lucas či Leonard Henry, u dívek pak Nancy, Mya, Maura či Lorelaj.

Porodnice Nemocnice Nový Jičín patří mezi regionálně vysoce vyhledávaná zařízení. Rodit zde přijíždějí ženy z celého Novojičínska, ale mnohdy i ze vzdálenějších míst z celého kraje. „V letošním roce k nám přijela rodit maminka například až z Prahy, která je vzdálená přes 300 kilometrů,“ doplňuje Dana Babelová.

Porodnice Nemocnice Nový Jičín se specializuje na diagnostiku vrozených vývojových vad ve 2. trimestru těhotenství. V uplynulých letech investovala porodnice do modernizace interiéru i nového vybavení, mezi které patří například nové porodní lůžka nebo kojicí polštáře. Pro ženy před porodem pořádá porodní oddělení nemocnice předporodní kurzy. V porodnici funguje systém rooming-in, pro širokou veřejnost je zde k dispozici laktační poradna a novorozenecké oddělení také zapůjčuje maminkám monitory dechu.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: