Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Víkendový tranzit z Nemocnice Nový Jičín si příbuzní pacientů Nemocnice Vítkov pochvalují

6.8.2019

Nasedat, připoutat a devítimístný transportér vyráží směr Nemocnice Vítkov. Od konce loňského roku dopravuje rodinné příslušníky k pacientům do Léčebného a rehabilitačního pracoviště Vítkov, detašovaného pracoviště Nemocnice Nový Jičín, člena skupiny AGEL. Bezplatnou víkendovou linku pravidelně využívají příbuzní pacientů a službu si chválí. Vůz cestou zastaví v obchodě a převeze i invalidní vozík. Dosud dopravy využilo přes 130 lidí.

Klimatizovaný mikrobus vyjíždí každou sobotu a neděli ve 13:25 hodin od vrátnice Nemocnice Nový Jičín a místa v něm se musí rezervovat předem na telefonním čísle 739 609 354, ze kterého se ozve vedoucí dopravy a správce vozového parku Martin Werner z Nemocnice Nový Jičín: „Každého zájemce si zapíšu, abych věděl, nakolik je využita kapacita devítimístného vozu. V nejvytíženějších jarních měsících jezdívalo denně až pět lidí, takže auto poptávce zatím dostačuje. Do zavazadlového prostoru lze umístit také invalidní vozík, ale osoba musí být schopna nastoupit do vozu.“  Cestující, převážně senioři, jsou vděční za rozhodnutí vedení Nemocnice Nový Jičín zavést kyvadlovou dopravu Léčebného a rehabilitačního pracoviště Vítkov, tím spíše, že vhodné spojení mezi oběma městy neexistuje.

Čtyřicetiminutová jízda utíká rychle, zvlášť když je v kabině přátelská atmosféra. „Jezdí lidé, kteří si mezi sebou povídají. Pokud se domluvíme předem, zastavíme s cestujícími po cestě zpátky v místě bydliště nebo u nejbližšího nákupního střediska,“ popisuje Martin Werner. Ve 14 hodin, kdy začínají návštěvní hodiny Léčebného a rehabilitačního pracoviště Vítkov, zastaví vůz na parkovišti Nemocnice Vítkov.

Příbuzní pacientů mají po příjezdu dvě hodiny na návštěvu a setkání se svými nejbližšími. Fyzicky zdatní pacienti v doprovodu svých příbuzných využívají k odpočinku rozlehlý park se vzrostlými stromy, který je součástí areálu. Až přijde doba odjezdu. „Většina cestujících je spořádaná a čeká na nástupním místě deset minut před odjezdem, aby jim vůz neujel, takže málokdy míváme zpoždění proto, že bychom na někoho čekali. Od cestujících máme zatím pozitivní a vděčné reakce,“ pochvaluje si Martin Werner fungování kyvadlové dopravy.

Léčebné a rehabilitační pracoviště Vítkov je zaměřeno na subakutní péči, rehabilitační a rekondiční léčbu pacientů s onemocněními interními, neurologickými, traumatologickými, onkologickými, chirurgickými, ortopedickými a kombinovanými. Pro snazší a bezpečný pohyb pacientů je pracoviště vybaveno pomůckami ke cvičení, vozíky a nejrůznějšími madly. Součástí ošetřovatelského týmu je také sociální sestra, která spolupracuje s rodinou a zajišťuje dle potřeby další péči. Pacienti s poruchami řeči, polykání a kognice mohou využít péči klinické logopedky.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: