Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Oblíbené předporodní kurzy v Kopřivnici a v Novém Jičíně se rodičkám otevřou opět v září

13.8.2019

Čtyři lekce s předporodní tématikou určené pro nastávající maminky otvírá znovu na začátku září Nemocnice Nový Jičín, která je člen skupiny AGEL. Předporodní kurzy se těší oblibě mezi rodičkami, proto se nově otvírají také v Hranicích. Budoucí maminky získají nejen kompletní informace o porodu, ale i cenné rady od novorozenecké sestry k problematice kojení. Během kurzu se také naučí techniku dýchání, zacvičí si těhotenskou jógu a navštíví porodní oddělení. Předporodní kurzy v obou městech za první pololetí navštívilo 67 spokojených žen.

Kurz má kapacitu 10 maminek a jeho cílem je ulehčit porod rodičkám i porodníkům, ale také připravit rodiče na příchod miminka. „V prvních dvou lekcích přednáší porodní asistentka a lékař o tom, jak se na porod co nejlépe připravit, jak se chovat během něj a co rodičky čeká v šestinedělí. V další lekci se s novorozeneckou sestrou řeší laktace, technika kojení i péče a manipulace s kojencem. V závěrečných lekcích si rodičky cvičí techniku dýchání, uvolňují se při těhotenské józe, kde mohou mít i doprovod, a kteroukoliv středu ve 13 hodin si mohou prohlédnout porodní sály i pokoje na oddělení,“ popisuje Marcela Bučko, vrchní sestra gynekologicko – porodnického oddělení Nemocnice Nový Jičín s tím, že všichni lektoři jsou rodičkám k dispozici pro jejich dotazy.

Cena předporodního kurzu je 800 korun, které mohou účastnice uhradit jednorázově bankovním převodem, nebo jednotlivě na lekcích. „Při platbě celého kurzu předem obdrží rodička dárkový poukaz na 200 Kč do Lékárny AGEL v areálu nemocnice, kde si může nakoupit těhotenské vitamíny nebo kosmetiku pro miminko,“ dodává Marcela Bučko.

Na předporodní kurzy do Nového Jičína, které startují v úterý 3. září od 15:30 do 17:30 v rodinném centru Mozaika, se zájemkyně přihlašují prostřednictvím elektronické přihlášky e-mailem na michaela.kucerova@nnj.agel.cz nebo telefonicky na čísle 739 327 334.

Kopřivnické kurzy začínají 4. září a konají se v rodinném centru Heidi každou středu od 16:00 do 18:00. Tamní rodičky se registrují prostřednictvím elektronické přihlášky e-mailem na radka.hyvnarova@nnj.agel.cz nebo telefonicky na čísle 739 609 372.

Nově je o kurzy zájem také v Hranicích, kde se 5. září rodičky s lektory poprvé setkají ve Studiu Jitka v Hranicích, a to každý čtvrtek od 16:00 do 18:00. Zájemkyně se mohou registrovat emailem na jana.jirickova@nnj.agel.cz nebo telefonicky na čísle 556 773 730

Porodnice Nemocnice Nový Jičín se specializuje na diagnostiku vrozených vývojových vad ve 2. trimestru těhotenství. V uplynulých letech investovala porodnice do modernizace interiéru i nového vybavení, mezi které patří například nové porodní lůžka nebo kojící polštáře. V porodnici funguje systém rooming-in, pro širokou veřejnost je zde k dispozici laktační poradna a novorozenecké oddělení také zapůjčuje maminkám monitory dechu.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: