Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Mikuláš naděloval dětem hospitalizovaným v Nemocnici Nový Jičín

4.12.2019

Mikulášská družina zavítala v úterý 3. prosince za pacienty na Dětské a ORL oddělení Nemocnice Nový Jičín, člena skupiny AGEL, a přinesla nejen nadílku dětem, ale i vánoční koledy, adventní atmosféru a především úsměvy a rozzářené tváře malých pacientů. Adventní aktivity chystají pro své pacienty i na Léčebném a rehabilitačním pracovišti Vítkov.

Dětští pacienti se na mikulášskou návštěvu vždycky velmi těší. „Pobyt v nemocnici není pro děti, zvláště ve sváteční dny, veselý. Díky aktivitě paní učitelky Heleny Přikrylové z MŠ při Základní škole Dlouhá 24 v Novém Jičíně a díky spolupráci s paní Zuzanou Rosovou z rodinného centra MOZAIKA si nadílku s koledami užily děti i u nás v nemocnici. Dostaly balíček se sladkostmi a také čokoládové adventní kalendáře, které nám stejně jako loni poskytl pan Viktor Novotný z organizace Náš.net-org,“ pochvaluje si Jana Domitrová Mičková, DiS., vrchní sestra Dětského oddělení Nemocnice Nový Jičín.

V současné době je na dětském oddělení hospitalizováno 18 pacientů. „Počet pacientů se může ale rychle změnit. Leží u nás děti s akutním zánětem slepého střeva anebo k předem objednanému chirurgickému zákroku. V podzimních a zimních měsících se také často objevují záněty dýchacích cest jako bronchitidy, laryngitidy či bronchopneumonie, výjimkou nejsou ani infekce močových cest, zejména u menších dětí, kojenců a batolat,“ uvádí Jana Domitrová Mičková, DiS., vrchní sestra Dětského oddělení Nemocnice Nový Jičín s tím, že průměrná doba hospitalizace dětí bývá přibližně 3  až 5 dní.

Stejně dlouho si nechávají děti v nemocnici i na ORL oddělení a chirurgie hlavy a krku Nemocnice Nový Jičín. „Nyní hospitalizujeme pouze jednoho dětského pacienta k plánované operaci, ale průměrně pečujeme o 2 až 5 dětí. Dětské pacienty přijímáme k plánovaným zákrokům pouze do 18. prosince, poté pouze akutní stavy,“ uvádí Bc. Eva Jalůvková, vrchní sestra ORL oddělení a chirurgie hlavy a krku Nemocnice Nový Jičín.

Naopak celé Vánoce stráví v Léčebném a rehabilitačním pracovišti Vítkov tři desítky dlouhodobě nemocných pacientů. Domů na svátky propouští pouze ty se stabilizovaným zdravotním stavem a pevným rodinným zázemím. Pro všechny své pacienty chystají v předvánočním čase adventní aktivity. „Ve čtvrtek 12. prosince pořádáme zdobení vánočního stromečku a o týden později se naladíme na blížící se Vánoce díky adventnímu koncertu dětského pěveckého sboru při ZŠ a Gymnáziu Vítkov. Budeme podávat domácí punč a rozdáváme pacientům drobné dárky,“ nastiňuje Lenka Rychlá, DiS., staniční sestra Léčebného a rehabilitačního pracoviště Vítkov Nemocnice Nový Jičín, které pečuje o pacienty po cévních mozkových příhodách nebo s neurodegenerativními onemocněními a spolupracuje se všemi odděleními Nemocnice Nový Jičín.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: