Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Rekonstrukce v novojičínské porodnici přinesla několik novinek

20.2.2020

Kompletně zrekonstruovaný zákrokový sál pro operační porody, komfortně dovybavené porodní boxy, nové lékařské vybavení a mnohé další nabízí zrekonstruované gynekologicko-porodnické oddělení novojičínské nemocnice, která je členem skupiny AGEL. Cílem investice, která dosahuje 4 milionů korun, je nabídnout rodičkám a jejich novorozencům nejen větší komfort, ale i kvalitnější péči.

„Chtěli bychom poděkovat všem pacientům, jejich rodinným příslušníkům i zaměstnancům za trpělivost a shovívavost, kterou během rekonstrukce projevili,“ uvedl primář gynekologicko-porodnického oddělení, MUDr. Pavel Bartoš, Ph.D., MMED. V rámci rekonstrukce byl v původních prostorách nově upraven porodní zákrokový sál a navazující prostory zázemí pro novorozence i zdravotníky, které se dočkaly podhledového LED osvětlení, nových antistatických podlah a keramických či kovových obkladů stěn, nových kovových automaticky posuvných dveří či novorozeneckého resuscitátoru. Změn doznaly i samotné porodní boxy, kde může rodička i s doprovodem využít nově hydromasážní vanu, nový sprchový kout s hydromasážní hlavicí, gymnastické a relaxační pomůcky

Porodnice se pyšní titulem „Baby friendly hospital“, díky kterému nabízí např. propracovaný systém na podporu kojení a nástupu laktace. Před narozením miminka mohou maminky rovněž využít kurzy předporodní přípravy či individuálních návštěv na oddělení. Součástí nabídky je rovněž genetický screeningový program (využívány jsou nejnovější, špičkové 4D ultrazvukové přístroje) a doprovod otce či blízké osoby u porodu je umožněn bez poplatku. Většina rodiček si rovněž pochvaluje výběr ze 3 pokrmů sestavených nutričními terapeutkami a velkému zájmu se těší tzv. bonding – neboli přikládání miminek mamince na bříško ihned po porodu.

Po narození miminka mohou maminky využít nabídky řady benefitů, mezi něž patří např. balíčky kosmetiky pro miminko, památeční fotografie a otisk chodidla či tejpování. Samozřejmostí je rovněž společný pobyt miminka s maminkou na pokoji (tzv. rooming-in). Rodičky mají rovněž na výběr mezi běžnými pokoji nebo 5 nadstandardními na nichž novorozená miminka dostávají ručně háčkované senzomotorické pomůcky (chobotničky) a ručně vyráběné ponožky a čepičky.

O podporu kojení se nestará jen speciálně vyškolený personál, ale maminkám pomáhají i zapůjčované kojící pomůcky (polštáře, elektrické odsávačky a silikonové kloboučky). Mnoho novopečených maminek využívá rovněž možnost zapůjčení monitorů dechu a to až na 6 měsíců.

Novojičínská porodnice je vyhledávána i maminkami mimo nejbližší regiony, neboť její návaznost na špičkové gynekologické oddělení např. umožňuje přivést na svět miminko i ženám s endometriózou, kterou zde v Novém Jičíně také úspěšně léčí. Vedení nemocnice počítá s tím, že právě díky rekonstrukci, novému vybavení a gynekologické specializaci zůstane novojičínská porodnice nadále vyhledávaným zařízením.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: