Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Gerbery zpestřily den ženám v Nemocnici Nový Jičín

9.3.2020

Pestrobarevné gerbery zaplavily u příležitosti Mezinárodního dne žen sesterny, ordinace a kanceláře všech žen sloužících v Nemocnici Nový Jičín, člena skupiny AGEL. Smyslem tradice je vyjádřit úctu ženám, nejen ve zdravotnické profesi, ale především jejich životnímu poslání. Celkem zaměstnává nemocnice 875 žen, což je 78 procent z celkového počtu zaměstnanců.

Veřejně popřála Nemocnice Nový Jičín všem ženám prostřednictvím uvítacího billboardu u vchodu do nemocnice. „Věříme, že i veřejné poděkování je na místě, abychom vyjádřili, že si všech žen vážíme. Květinové poděkování našim kolegyním přímo od členů představenstva bude pro ženy zpestřením jejich práce a symbolickým oceněním jejich pracovní i celoživotní obětavosti, kterou s sebou role ženy nese. Velmi si vážím toho, že naše nemocnice má k dispozici tolik kvalitních lékařek, sester, sanitářek, záchranářek a dalších pracovnic,“ oceňuje MUDr. Jan Káňa, ředitel Nemocnice Nový Jičín.

Nejvíce žen pracuje v Nemocnici Nový Jičín na pozici všeobecná sestra. Druhým pracovním místem s nejvíce ženami je stravovací provoz. Ryze mužským povoláním se jeví být oddělení údržby, kde pracují jen samí muži.

Mezinárodní den žen ustanovilo OSN v roce 1975 jako připomenutí výročí stávky švadlen konané v roce 1908 v New Yorku, které bojovaly za volební práva a zrovnoprávnění pracovních podmínek. Už tehdy se myšlenka rovnoprávnosti žen šířila celosvětově. Největší oblibu si svátek vydobyl během socialismu, jehož propaganda prostřednictvím něj šířila ideu socialistické ženy. V současnosti patří k oblíbeným svátkům jara, kdy muži darují zpravidla jarní květiny svým ženám, maminkám, babičkám, dcerám, partnerkám a kolegyním, a slaví jej dokonce víc lidí než Valentýn.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: