Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Nemocnice Nový Jičín postupně obnovuje plánovaný provoz ambulancí a oddělení

23.4.2020

Nemocnice Nový Jičín, člen skupiny AGEL, reaguje na zmírnění mimořádných opatření Ministerstva zdravotnictví a postupně obnovuje provoz lůžkové i ambulantní zdravotní péče, která ale bude i nadále poskytována za přísných protiepidemických opatření s cílem zajistit bezpečnost personálu a pacientů.

Provoz od tohoto týdne postupně obnovují ambulance. „Po domluvě s primáři jednotlivých pracovišť budeme, dle možností, obnovovat provoz i neakutních (plánovaných) ambulancí a poraden. Telefonicky již nyní kontaktujeme pacienty, kteří měli být vyšetřeni v minulých týdnech i ty, kteří mají návštěvu naplánovanou na následující dny a dotazují se na náhradní termíny. Je však nutné, aby lékař dané ambulance individuálně vyhodnotil zdravotní stav každého pacienta, který do ambulance dorazí,“ uvádí předseda představenstva Nemocnice Nový Jičín MUDr. Jan Káňa, který je zároveň primářem ortopedicko-traumatologického oddělení.

Provoz znovuotevřených ambulancí poběží nadále za přísných protiepidemických opatření, které definovalo Ministerstvo zdravotnictví a které si již nemocnice sama dříve nastavila v počátcích epidemie. „Systém je nastaven tak, aby nedocházelo k přítomnosti více než tří pacientů v čekárně současně, tedy aby pacienti přicházeli na přesně stanovený konkrétní čas. Dále je nutno dodržovat i nadále přísné hygienicko-epidemiologické podmínky, tedy nošení roušek a poskytování péče v ochranných pracovních pomůckách, s dostupnou dezinfekcí rukou zaměstnanců i pacientů. Všechny tyto podmínky ale nemocnice splňuje a nastavila již v prvních dnech epidemie,“ doplnil k opatřením místopředseda představenstva Ing. David Koribský, MBAce.

Nemocnice očekává, že postupný náběh zbývajících uzavřených ambulancí a poraden nastane během několika následujících týdnů. „A to i z důvodu toho, že máme vytvořeny pracovní týmy, jejichž členové se v současné době na pracovišti z preventivních důvodů proti šíření onemocnění COVID-19 nepotkávají. Kontrola pacientů (tzv. triáž) na vstupu do nemocnice bude nadále zachována dle současně zavedených postupů a pravidel a pokusíme se ji zjednodušit, aby nedocházelo ke kumulaci pacientů.  Stejně tak až do odvolání bude fungovat provoz odběrového stanu, kam míří pacienti určení svým praktickým lékařem či hygienikem, ke kontrole na infekci koronavirem,“ dodává MUDr. Káňa s tím, že Nemocnice Nový Jičín rovněž postupně obnoví operativu všech odborností.

„Neodkladné operace, zákroky a léčba např. u onkologických pacientů či na traumatologii běží v naší nemocnici prakticky neustále. I nadále bude dle potřeby vyčleněna část vybraných oddělení jako pracoviště pro vyšetření a ošetření pacienta suspektního na onemocnění COVID-19,“ říká primář oddělení ORL a chirurgie hlavy a krku a člen představenstva nemocnice MUDr. Jakub Syrovátka.

Bohužel je jasné, že současné podmínky neumožňují okamžitý návrat ke stavu před epidemií. „Pokusíme se, aby dostupnost zdravotní péče byla co nejméně omezena. Např. porodní oddělení funguje v podstatě nepřerušeně a umožňuje u porodu opět přítomnost doprovodu. Dodrženy však musí být protiepidemické podmínky. Společně s tatínky děláme maximum, abychom především ochránili naše rodičky, novorozence i personál,“ uzavírá Ing. David Koribský, MBAce.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: