Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Pacienti v novojičínské nemocnici budou volit přímo z lůžka

2.10.2020

V celém Česku dnes startují volby do zastupitelstev krajů a do Senátu, během kterých miliony Čechů poputují do volebních místností. Za některými občany ale naopak přijdou volební komise osobně. Jako třeba za pacienty v nemocnicích, kteří se do volebních místností jednoduše dostavit nemohou. V Nemocnici AGEL Nový Jičín půjde tentokrát jen o jednotky pacientů, kteří tohoto individuálního přístupu využijí.

V novojičínské nemocnici projevilo zájem o volby z nemocničního lůžka méně než deset pacientů lůžkových oddělení, nebo se jedná o klienty Léčebného a rehabilitačního pracoviště ve Vítkově, které je detašovaným zařízením novojičínské nemocnice. Svůj zájem přitom tito lidé museli ohlásit již s předstihem, aby mohli volit v době hospitalizace v nemocnici i přesto, že nejsou držiteli voličského průkazu.

Zájem o volby ze strany pacientů zaznamenala nemocnice letos nižší, než tomu bylo u minulých voleb. Zatímco dříve v novojičínské nemocnici volilo na dvě desítky pacientů, nyní se jich přihlásila necelá desítka. Finální počet voličů z řad pacientů se ale může ještě navýšit o osoby, které si vyřídily voličský průkaz, a budou během voleb neplánovaně hospitalizovány.

Volební komise dorazí za pacienty Novojičínské nemocnice v pátek 2. října odpoledne a jednotlivé zájemce osobně obejde za dodržení hygienických opatření, pokoj po pokoji. Pacienti a klienti tak budou moci volit skutečně přímo z nemocničního lůžka.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: