Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Rodičky Nemocnice AGEL Nový Jičín mohou využívat novinku – bylinnou napářku při porodu

12.1.2021

Porodnice Nemocnice AGEL Nový Jičín nabízí rodičkám novou službu bylinného napařování hráze při porodu. Jde o proceduru, která využívá účinků termoterapie, hydroterapie a aromaterapie.

Bylinná léčivá napářka hráze je velmi příjemná pro rodičky, jelikož dodává teplo, zvlhčení, uvolnění a vůni. „Podmínkou je ukončený 38. týden těhotenství. Bylinnou napářku mohou rodičky využít v první době porodní, je vhodná k uvolnění a k zvlhčení porodních cest. Teplo v kombinaci s bylinnými výpary působí relaxačně, snižuje vnímání bolesti v oblasti hráze. Slouží k celkové harmonizaci,“ vysvětluje vrchní sestra z gynekologicko porodnického oddělení Bc. Marcela Bučko.

Pro napařování hráze využívají sestřičky porodního oddělení výluh z bylinek, které požadovaný účinek mohou zlepšit o jejich léčivou sílu. „K napařování je využíváno bylinných směsí s názvem „Voňavý porod“ nebo „Uvolnění porodních cest“. Bylinné směsi jsou kombinace bylin jako je maliník, mateřídouška, levandule, měsíček, rozmarýn, růže, meduňka, verbena nebo kokoška pastuší tobolka,“ říká vrchní sestra Bc. Marcela Bučko.

„K napářce je potřeba mít teplou deku, napařovací židličku nebo sedátko a výluh z bylinných směsí. Během a po ukončení napářky si nastávající maminka užívá příjemného pocitu prohřátí, uvolnění a celkové relaxace,“ dodává vrchní sestra Bc. Marcela Bučko.

Porodnice Nemocnice AGEL Nový Jičín provádí okolo 700 porodů ročně, což ji řadí atmosférou mezi porodnice s rodinným prostředím, a nabízí široké spektrum přidružených služeb. Mezi ně například patří Centrum pro diagnostiku vrozených vývojových vad v těhotenství. Porodnice je rovněž nositelem titulu „Baby friendly hospital“. Udělení tohoto titulu znamená, že porodnice nabízí mezinárodně certifikovaný a propracovaný systém na podporu kojení a nástupu laktace. Pro nastávající maminky zajišťuje rovněž oblíbené edukační předporodní kurzy.

 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: