Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Nemocnice AGEL Nový Jičín pořídila nový operační stůl a nástroje

9.2.2021

Novým operačním stolem a akumulátorovými nástroji se může pochlubit Nemocnice AGEL Nový Jičín. Moderní operační stůl za 1,3 miliónu korun je určen pro urologické oddělení a akumulátorové operační nástroje v hodnotě více než 400 tisíc korun budou využívat ortopedi. Jak nový stůl, tak i operační nástroje, nahradily starší typy.

Nový operační stůl je vybaven komponenty pro urologické operace, jako jsou fixační příslušenství, boční podpory pro aretaci rukou a nohou, či nerezová miska s odtokem. "Komponenty zaručují bezpečnost pacientů a pohodlnou manipulaci k usnadnění operačních výkonů. Stůl využívá elektrohydraulického pohonu pomocí bezdrátového ovladače a také ovladače na noze stolu. Je složen z ručně odnímatelných segmentů, které jsou antidekubitní, antistatické a plně omyvatelné. Deska samotného stolu je propustná pro rentgenové záření, takže se může využívat při pořizování snímků z C-ramene," říká primář urologického oddělení MUDr. Miroslav Štursa.

Nový stůl znamená velký přínos jak pro operované pacienty, ale také zjednodušuje práci lékařům a ostatnímu sálovému personálu. "Měsíčně tento operační stůl využijeme při operacích zhruba 80 pacientů, přičemž nejčastěji operujeme pacienty s problémy horních močových cest, nebo provádíme zákroky na prostatě," uvedl primář Štursa s tím, že v současné době je na urologickém operačním sále jeden takovýto operační stůl.

Další novinka je na operačních sálech ortopedicko-traumatologického oddělení, které získaly speciální sestavu akumulátorových operačních nástrojů kvůli zvyšujícím se nárokům na operativu a jako náhradu za předchozí verzi. Tento systém je napájen bateriemi, a proto je manipulace s ním mnohem příjemnější, navíc se pyšní delší životností. Kvalitní motor zaručuje dokonalou funkčnost u všech ortopedicko-traumatologických zákroků od výkonů, kde potřebujeme jemnost a přesnost až po výkony s vysokými nároky na sílu nástroje.

Samotný přístroj je ergonomicky tvarovaný, kratší a také lehčí než stávající, což je při manipulaci velkou výhodou. Díky štíhlému designu umožňuje operatérovi lepší viditelnost ve srovnání s předchozím modelem nebo jiným elektrickým nářadím na baterie. „Sestava je praktická také tím, že umožňuje použití mnoha nástavců se všemi běžnými vrtacími, frézovacími a pilovými funkcemi. Měsíčně aku-nástroje využíváme při operacích zhruba 100 pacientů, přičemž nejčastěji s tímto systémem operujeme pacienty při výměně kloubů a zlomeninách velkých kostí,“ sdělil primář ortopedického oddělení novojičínské nemocnice MUDr. Jan Káňa.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: