Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Sestry odrodily téměř současně v Nemocnici AGEL Nový Jičín

11.2.2021

Nestává se to často, aby na stejném místě a téměř ve stejný den porodily pokrevní sestry. V porodnici Nemocnice AGEL Nový Jičín přivedla na svět své děti sourozenecká dvojice z Kopřivnice — Lubiny.

Vendula Tarabíková porodila v pondělí 25. 1. 2021 v 22:40 hodin malou Rozárku. Miminko vážilo 3,02 kg a měřilo 52 cm. Její setra Maddalena Tarabíková přivedla na svět na stejném sále, pouze o několik hodin později Jonáška, vážícího 3,50 kg s mírou 51 cm. Stalo se tak v úterý 26. 1. 2021 v 10:30 hodin. U obou sesterských dětí tak bude v místní matrice obecního úřadu zapsáno místo narození Nový Jičín s datumem narození rozdílným pouze o jeden den. Neopakovatelných pět dnů pak dvojice sester maminek strávila ve zdejší porodnici společně se svými prvorozenými miminky.

V novojičínské porodnici rodila 2x naše teta, která byla velmi spokojená, tak jsem dala na její doporučení. A jelikož bydlíme kousek, novojičínská porodnice byla jasná volba. Po přijetí do nemocnice se nás ujal šikovný tým a poskytli nám úžasnou péči včetně psychické opory během celého porodu. Rádi bychom vyzdvihli i ochotu, profesionalitu a laskavost všech zaměstnanců porodního a novorozeneckého oddělení, kde panovala velmi přátelská atmosféra, která zpříjemnila o to víc celý náš pobyt. V novojičínské nemocnici jsme rodily poprvé a už teď víme, že se v budoucnu moc rády vrátíme,shrnuje za sestry – maminky – Maddalena Tarabíková.

Že se nejedná o úplně obvyklou událost, potvrdila i staniční sestra novorozeneckého oddělení. „Osobně si nevzpomínám, ani jsem neslyšela, že by byl v posledních letech u nás takový případ. Určitě se to nestává běžně a jsme moc rádi, že nám obě maminky daly svou důvěru." řekla Dana Babeľová.

Porodnice Nemocnice AGEL Nový Jičín provádí okolo 700 porodů ročně, což ji řadí atmosférou mezi porodnice s rodinným prostředím, a nabízí široké spektrum přidružených služeb. Mezi ně například patří Centrum pro diagnostiku vrozených vývojových vad v těhotenství. Porodnice je rovněž nositelem titulu „Baby friendly hospital“. Udělení tohoto titulu znamená, že porodnice nabízí mezinárodně certifikovaný a propracovaný systém na podporu kojení a nástupu laktace. Pro nastávající maminky zajišťuje rovněž oblíbené edukační předporodní kurzy.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: