Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Transfuzní oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín připravilo pro dárce krve velikonoční překvapení i soutěž

25.3.2021

Na všechny dárce, kteří přijdou v poslední březnový den a 1. dubna darovat plazmu nebo červené krvinky na transfuzní oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín, čeká překvapení v rámci Velikonočního odběru.

„Letošní Velikonoce budou kvůli epidemii koronaviru jiné, než jsme bývali zvyklí. Rozhodli jsme se proto připravit akci Velikonoční odběr, při které dárcům vyjádříme naše poděkování. Pro dobrovolníky z řad dárců máme připraveno také velikonoční překvapení,“ říká vedoucí transfuzního oddělení Ing. Markéta Matušů a zároveň připomíná: „Krve je stále potřeba.”

Kromě velikonočního překvapení mají dárci také ve zmíněných dnech šanci vyhrát netradiční cenu, kterou je balíček uzenin nebo piv. Na speciální Velikonoční odběr se lze objednat na internetových stránkách: odbery.nnj.agel.cz.

Vedoucí transfuzního oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín přiznává, že v loňském roce zde došlo darovat krev méně dárců než v letech před vypuknutím epidemie covid-19. „Stále se nám však daří získávat nové dárce a motivovat je k dalším odběrům. V letošním roce chystáme spoustu akcí a motivačních programů, a to nejen pro prvodárce, ale i pro ty pravidelné,“ pokračuje Ing. Markéta Matušů.

Darovat krev je možné i v jiném okresu

Dárcům, kteří přijíždějí do novojičínské nemocnice z jiných okresů, stačí vyplnit předchystané čestné prohlášení, které najdou společně s podmínkami pro darování na webových stránkách transfuzního oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín. Dárci se při kontrole mohou také prokázat zápisem v legitimaci dárce. „Zároveň velmi rádi uvítáme zpět dárce z našeho okresu, kteří mířili dříve na jiná pracoviště a nechtějí podstupovat výše popsaný administrativní úkon a chtějí navštívit naše komfortně zrekonstruované oddělení,“ dodává Ing. Matušů.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: