Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Návštěvy v nemocnici

15.5.2021

od 17.5.2021 dochází průběžně k úpravám pravidel pro návštěvy pacientů v našem zdravotnickém zařízení v souladu s pokyny MZČR.

Návštěvy budou umožněny POUZE za níže uvedených podmínek:

  • doba návštěv: od 14:00 do 16:00 hod.
  • k 1 pacientovi max. 2 osoby po dobu 15 min.
  • návštěva pacienta je možná pouze za splnění podmínky předložení jednoho z těchto dokladů:
    1. Doklad o absolvování PCR testu s negativním výsledkem, ne starším 48 hodin před zahájením návštěvy. Z dokladu musí být patrné, kdo test provedl. 
    2. Doklad o absolvování POC antigenního testu s negativním výsledkem, ne starším 48 hodin před zahájením návštěvy. Z dokladu musí být patrné, kdo test provedl.  V případě POC testu se nejedná o samotest, který je určen pro vyhodnocení laickou osobou, proto výsledky samotestování nebudou uznány. Možnost rezervace testování prostřednictvím rezervačního systému: https://reservatic.com/cs/public_services/nemocnice-agel-novy-jicin-a-s/public_operations/5402/new_reservation
    3. Certifikát o očkování proti COVID-19 - u dvoudávkového schématu očkování je osoba považována za bezinfekční po 14 dnech od podání 2. dávky vakcíny, nejdéle do 9 měsíců od podání 2. dávky vakcíny. U jednodávkového schématu je osoba považována za bezinfekční po 14 dnech od podání vakcíny, nejdéle do 9 měsíců.
    4. Potvrzení lékaře nebo certifikát z portálu (https://ocko.uzis.cz) o prodělání COVID-19, kdy od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní. V potvrzení musí být uvedeno, kdy uběhla izolace a kdy byl proveden první PCR/AG test s pozitivním výsledkem.
    5. Všichni občané České republiky, kteří mají veřejné zdravotní pojištění v ČR, se mohou rezervovat k testování antigenními testy zdarma v intervalu jedenkrát za sedm dní nebo PCR testy 2x za měsíc na jednotlivých odběrových místech.
    6. Návštěvník může k bezplatnému antigennímu otestování využít veřejné odběrové místo umístěné ve zdravotnickém zařízení Nemocnice AGEL Nový Jičín, odběrové hodiny 12:30 - 15:00, s možností rezervace na webových stránkách nemocnice. 
  • po příchodu na oddělení je návštěvník povinen provést hygienickou dezinfekci rukou a nahlásit se zdravotnickému personál. Po celou dobu pobytu v nemocničním areálu je nutné používat ochranu dýchacích cest – respirátor minimální třídy FFP2/N95 (bez výdechového ventilu) a respektovat režimová opatření.

 

VYJÍMKY:

  • Návštěvy u terminálně nemocných pacientů jsou zohledněny a ponechány na uvážení ošetřujícího lékaře.
  • Hospitalizované dítě má nárok na přítomnost jednoho rodiče – zákonného zástupce, za předpokladu, že netrpí respiračním infektem a nebyli ve styku s osobou pozitivní COVID-19. Rodiče se mohou střídat.
  • Návštěvy pracovišť s COVID pozitivními pacienty jsou zakázány.
Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: