Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Věřící nabírají v novojičínské nemocnici duchovní sílu v nové kapli

19.7.2021

Pacientům, návštěvám i zaměstnancům slouží v Nemocnici AGEL Nový Jičín nová kaple, jejíž rekonstrukce vyšla na téměř 300 tisíc korun.

Důstojné místo pro věřící vysvětil Mons. Martin David, apoštolský administrátor Ostravsko-opavské diecéze a od té chvíle je malá nemocniční kaple k dispozici všem, kteří se chtějí pomodlit nebo jen na chvíli zastavit a nabrat duchovní sílu. „Jsem velice rád, že se toto místo, krásnou kapli v novojičínské nemocnici podařilo vytvořit, protože si myslím, že to dneska už patří ke standardu péče o člověka v nemocnicích,” řekl Mons. Martin David.

Kaple je volně přístupná pro pacienty, návštěvy i personál nemocnice a mše se v ní budou pravidelně konat každou sobotu od 16:00 hodin. Za dobu třiceti let, co se v novojičínské nemocnici bohoslužby konají, se prostor pro ně několikrát měnil a zcela důstojného místa se věřící dočkali až nyní. Nová kaple se nachází v horním patře pavilonu interny. „Duševní zdraví a duševní stránku člověka vnímám jako velice důležitou a všichni víme, že neléčíme pouze tělo jako takové, ale ruku v ruce s tím jde i právě duševní stránka, duševní pohoda našich pacientů,” zmínil během slavnostního vysvěcení kaple ředitel Nemocnice AGEL Nový Jičín MUDr. Jakub Fejfar.

Rekonstrukce kaple stála necelých 300 tisíc korun, z větší části ji zainvestoval Moravskoslezský kraj.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: