Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Řady dárců krve Nemocnice AGEL Nový Jičín rozšířili hráči místního volejbalového klubu

26.8.2021

Zareagovat na výzvy ohledně nedostatku krve se nelenilo sportovcům z novojičínského volejbalového klubu a sami z vlastní iniciativy tak rozšířili řady dárců místního transfuzního oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín.

„Jsme rádi, že jsme mohli pomoci. Víme, že krev je potřeba a překvapivě to nebylo nepříjemné,“ říká trenér volejbalistů Jakub Karásek. „Volejbalisti nás sami kontaktovali a nabídli se. Navíc, ze všech dárců byl pouze jeden pravidelným dárcem, takže zbylí kolegové jsou všichni prvodárci a toho si nesmírně vážíme a věříme, že se k nám budou vracet,“ poznamenává Ing. Marketa Matušů, vedoucí provozu transfuzního oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín, s tím, že další zájemci o dárcovství krve v Nemocnici AGEL Nový Jičín se mohou hlásit online pomocí registračního portálu na  webové adrese rezervace.nnj.agel.cz, nebo telefonicky na čísle 556 773 471.

Darovat krev může každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 65 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů. Bezplatné dárcovství krve zahrnuje také lékařské vyšetření, možnost čerpat pracovní volno s náhradou mzdy, získat vitamíny od zdravotní pojišťovny, občerstvení a uplatnit si nárok odpočtu ze základu daně z příjmu, a to ve výši 3000 korun za každý absolvovaný odběr.

Transfuzní oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín je komplexní transfuzní farmakologické zařízení, je nositelem rakouské licence pro odběr lidské plazmy pro zpracování frakcionací na krevní deriváty pro státy Evropské unie. I když se kvalifikuje jako odběrové středisko bez konečného zpracování, počtem odběrů se blíží fakultním transfuzním zařízením.

Nemocnice AGEL Nový Jičín a.s. je ve svém regionu jedinou nemocnicí s komplexní strukturou poskytované zdravotní péče a špičkovým Komplexním onkologickým centrem. Do její spádové oblasti patří na 170 000 obyvatel.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: