Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Mám v těle protilátky na covid-19? Dárci krve to mohou zjistit zdarma v Nemocnici AGEL Nový Jičín

30.9.2021

Nový Jičín, 4. října 2021: Nový benefit v průběhu října nabízí dárcům transfuzní oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín. Každý, kdo přijde darovat plnou krev, červené krvinky či plazmu, se bude moci zdarma otestovat na přítomnost protilátek na covid-19, konkrétně třídy IgG.

Test dárcům prozradí, jestli v minulosti s virem přišli do kontaktu a zda mají proti této nemoci protilátky. Pokud ano, tak i množství protilátek. Stejný benefit platí i pro dárce plazmy, podmínkou jsou 2 odběry plazmy do konce roku, přičemž první odběr plazmy musí proběhnout v říjnu. Výsledek bude dárcům zasílán na email do 10 dnů od odběru,” říká k aktuální novince  Ing. Markéta Matušů, vedoucí provozu transfuzního oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín.

 

Zájemci o dárcovství krve v Nemocnici AGEL Nový Jičín se mohou objednat online pomocí registračního portálu na  webové adrese https://rezervace.nnj.agel.cz/, nebo telefonicky na čísle 556 773 471.

 

Darovat krev může každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 65 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů. Bezplatné dárcovství krve zahrnuje také lékařské vyšetření, možnost čerpat pracovní volno s náhradou mzdy, získat vitamíny od zdravotní pojišťovny, proplacení cestovného a parkovného, občerstvení a uplatnit si nárok odpočtu ze základu daně z příjmu, a to ve výši 3000 korun za každý absolvovaný odběr. 

 

Transfuzní oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín je komplexní transfuzní farmakologické zařízení, je nositelem rakouské licence pro odběr lidské plazmy pro zpracování frakcionací na krevní deriváty pro státy Evropské unie. I když se kvalifikuje jako odběrové středisko bez konečného zpracování, počtem odběrů se blíží fakultním transfuzním zařízením.

 
Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: