Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Snadná cesta za hospitalizovaným příbuzným do Vítkova. Nemocnice AGEL Nový Jičín obnovila bezplatné víkendové spojení mezi nemocnicemi

29.10.2021

Dobrá zpráva pro příbuzné pacientů, kteří pobývají v Léčebném a rehabilitačním pracovišti Vítkov, detašované pracovišti Nemocnice AGEL Nový Jičín. Oblíbená služba se po vynucené pauze, kterou zapříčinila pandemie a související přísná hygienická pravidla, opět vrací. Bezplatnou víkendovou přepravu zajišťuje komfortní devítimístný transportér, který cestou mezi Novým Jičínem a Vítkovem na Opavsku zastaví v případě potřeby i v obchodě a převeze také invalidní vozík.

Novojičínská nemocnice speciální službu zavedla v roce 2019 a hned od počátku byl mezi příbuznými o ni velký zájem, jenže populací prostupující onemocnění covid-19 vystavilo spojení stopku. „Jsme velice rádi, že jsme službu konečně mohli opět obnovit, neboť se jedná o velkou pomoc pro členy rodiny či kamarády, kteří nemají možnost vlastní dopravy. Moc dobře si uvědomujeme, že každá milá návštěva během hospitalizace má na pacienta mimořádně pozitivní vliv a díky obnově této služby není vzdálenost mezi Novým Jičínem a Vítkovem opět pro mnohé komplikací,” říká Martin Werner, vedoucí dopravy a správce vozového parku Nemocnice AGEL Nový Jičín.

Právě na jeho telefonní číslo 739 609 354 musí zájemce o přepravu zavolat a rezervovat si v v mikrobusu sedadlo. „Každého zájemce si zapíšu, abych věděl, nakolik je využita kapacita devítimístného vozu. Před pandemií jezdívalo kolem pěti lidí, takže auto poptávce dostačovala. Do zavazadlového prostoru lze umístit také invalidní vozík, ale osoba musí být schopna nastoupit do vozu,“ vysvětluje dále vedoucí dopravy.

Odjezd od Nemocnice AGEL Nový Jičín je každou sobotu a neděli ve 13:25 hodin a cesta do Léčebného a rehabilitačního pracoviště Vítkov trvá přibližně 40 minut. Příjezd je tedy krátce poté, co ve 14:00 hodin začínají ve vítkovské nemocnici návštěvní hodiny. „Jízda utíká rychle, protože většinou je v kabině přátelská atmosféra, pasažéři si mezi sebou povídají. Pokud se domluvíme předem, zastavíme s cestujícími po cestě zpátky v místě bydliště nebo u nejbližšího nákupního střediska,“ popisuje Martin Wer-ner.

Příbuzní pacientů mají po příjezdu dvě hodiny na návštěvu a setkání se svými nejbližšími. Fyzicky zdatní pacienti v doprovodu svých příbuzných využívají k odpočinku rozlehlý park se vzrostlými stromy, který je součástí areálu. „Většina cestujících je spořádaná a čeká na nástupním místě deset minut před odjezdem, aby jim vůz neujel, takže málokdy míváme zpoždění proto, že bychom na někoho čekali. Od cestujících jsme měli v prvním roce služby zatím pozitivní a vděčné reakce, tak věříme, že budou pokračovat i nyní,“ doufám Martin Werner s tím, že pro starší spoluobčany a hůře mobilní osoby je cesta veřejnou dopravou z Nového Jičína do Vítkova velice náročná, přímé spojení v současné době neexistuje.

Léčebné a rehabilitační pracoviště Vítkov je zaměřeno na subakutní péči, rehabilitační a rekondiční léčbu pacientů s onemocněními interními, neurologickými, traumatologickými, onkologickými, chirurgickými, ortopedickými a kombinovanými. Pro snazší a bezpečný pohyb pacientů je pracoviště vybaveno pomůckami ke cvičení, vozíky a nejrůznějšími madly. Součástí ošetřovatelského týmu je také sociální sestra, která spolupracuje s rodinou a zajišťuje dle potřeby další péči. Pacienti s poruchami řeči, polykání a kognice mohou využít péči klinické logopedky.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: