Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Téměř polovinu návštěvníků Dne prevence v Nemocnici AGEL Nový Jičín poslali zdravotníci na další vyšetření a zákroky

2.11.2021

Zájem o preventivní akci zdravotníky potěšil, výsledky už méně. Více než 100 lidí zavítalo před pár dny do Nemocnice AGEL Nový Jičín, aby si zde nechali zkontrolovat svůj zdravotní stav. Odborníci 46 z nich poslali na další vyšetření či zákroky. Mnohé výsledky byly alarmující – doporučení k odstranění dělohy, podezření na zhoubné kožní nádory, sluchové vady, polypy na hlasivkách, desítky žádanek na vyšetření prostaty, potíže s inkontinencí i vyšší cholesterol odhalila bezplatná vyšetření v rámci říjnového Dne prevence v Nemocnici Nový Jičín.

Výsledky Dne prevence v Nemocnici AGEL Nový Jičín ukazují, že podobné akce mají smysl a jsou i stále velice potřebné. Akce přiměla k návštěvě lékaře bez žádanky a předchozího objednání i pacienty, kteří se dosud neléčili. „U sedmi osob jsme zjistili podezření na zhoubné kožní onemocnění a poslali jsme je k chirurgickému odstranění s ověřením diagnózy. Tu potvrdí až histologické vyšetření. Jen v Česku přitom ročně zemře 300 osob na melanom – nejzhoubnější kožní nádor,“ prozrazuje MUDr. Jana Chlebková, primářka kožního oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín s tím, že celkem mělo o vyšetření zájem 41 osob. Rovněž na oddělení urologie dorazili pacienti, kteří dosud nikdy nenavštívili urologa, aby dostali žádanku na vyšetření prostaty či řešení potíží s inkontinencí.

„ORL oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín zachytilo mezi vyšetřovanými pacienty s polykacími potížemi, chrapotem, chronickou rýmou, problémy s chrápáním a problémy se sluchem. Několik pacientů jsme objednali k podrobnějšímu vyšetření do spánkové ambulance. U jedné pacientky byl třeba indikovat výkon v celkové anestezii a jeden pacient objednán k výkonu v lokální anestezii. Jednalo se o pacienty, kteří byli dlouhodobí kuřáci a měli problémy s chrapotem,“ uvádí vrchní sestra oddělení ORL, Veronika Fuštejová.

Potvrzuje se, že rok po covidové pandemii, během které nemocnice nemohly akce tohoto typu pořádat, lidé o preventivní prohlídky velmi stojí. „Výsledky, které Den prevence přinesl, nás ubezpečily, že tyto akce mají velký smysl a připomínají lidem, aby dbali o své zdraví dříve, než se objeví zdravotní komplikace. Zároveň jsou zdravotníci schopni poskytnout zájemcům i cenné rady, pokud již onemocněním trpí a chtějí se léčit,“ pochvaluje si Bc. Eva Jalůvková, manažerka ošetřovatelské péče v Nemocnici AGEL Nový Jičín a zdůrazňuje, že právě včasný záchyt onemocnění rozhoduje o úspěšnosti léčby.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: