Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Nemocnice AGEL Nový Jičín má nový stacionář pro urologické pacienty

9.11.2021

Pacienti s urologickými obtížemi z Novojičínska a okolí mohou nově využít služeb stacionáře. Ten slouží především pro ambulantní diagnostické výkony, sledování pacientů před vyšetřeními či po zákrocích, léčbu bolesti nebo také pro infuzní terapii. Klientům nabídne odbornou péči i nepřetržitý dozor zdravotníků, a to v případě krátkodobé potřeby.

Nově vybudovaný stacionář v Nemocnici AGEL Nový Jičín disponuje konkrétně 3 lůžky a slouží pacientům, u kterých léčbu ve stacionáři doporučí lékař urolog. V provozu je stacionář každý všední den od 7 do 15 hodin a jeho otevřením nemocnice reaguje na zvýšenou poptávku o urologická vyšetření a zákroky ze strany pacientů.

„Lůžka na stacionáři umožňují bezpečné provedení ambulantních diagnostických výkonů, sledování a přípravu pacienta před vyšetřeními jako je například CT, a zároveň je určen pro pacienty po urologických zákrocích v ambulantním režimu, pacienty s bolestivými obtížemi jako je například ledvinová kolika, nebo onkologické pacienty,“ vyjmenovává Mgr. Hana Přadková, vrchní sestra urologického oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín s tím, že v případě onkologických pacientů mohou být ve stacionáři aplikována cytostatika, BCG vakcíny či infuzní terapie.

Ve stacionáři jsou klienti pod stálým dohledem zdravotnického personálu, na rozdíl od hospitalizace jde ale jen o krátkodobý pobyt na lůžku. Klienti stacionáře bývají zpravidla tentýž den propouštěni do domácí péče. „Samozřejmě pokud to stav pacienta vyžaduje, péče v nemocnici je mu zajištěna i mimo tuto dobu, a to na urologické pohotovosti, která je otevřená v pracovní dny v době od 15 do 7 hodin a nepřetržitě o víkendech a svátcích,“ uzavírá Mgr. Přadková.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: