Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Pacienti v Nemocnici AGEL Nový Jičín odpočívají na nových lůžkách

16.11.2021

Nová pohodlná a moderní lůžka za téměř 2 miliony korun slouží už v těchto dnech pacientům v Nemocnici AGEL Nový Jičín. Pacienti v intenzivní péči tak mohou odpočívat ve větším pohodlí lůžek s bočním náklonem, váhami i bezpečnostním monitorovacím systémem. Moderní nábytek přitom nahradil staré kusy, které v nemocnici sloužily již téměř 20 let.

Sedmi novými lůžky započala obnova a modernizace lůžkového fondu na oddělení mezioborové JIP operačních oborů novojičínské nemocnice. Jde konkrétně o lůžka Linet Eleganza 5, která jsou vybavena řadou moderních prvků zajišťujících lepší komfort pro pacienty i zdravotnický personál. Využijí je zde především pacienti v intenzivní péči po onkochirurgických operacích ze všech oborů, pacienti s ortopedickými či traumatologickými obtížemi.

„Výhody lůžek nejvíce poznáme při manipulaci s pacientem, která je pro pacienta šetrnější a při správném používání i pro sestry snazší. Pacienti oceňují komfort, který jim přináší multisekční řešení lůžek,“ říká Mgr. Pavla Jansová, DiS., staniční sestra MO JIP Nemocnice AGEL Nový Jičín.

Jedinečnost lůžek spočívá především v inovativním bočním náklonu s plynulým pohybem sloupů, což pomáhá otáčet pacienta zlehka a s menším fyzickým úsilím. Zdravotníci tak mohou provádět rutinní ošetřovatelské úkony ergonomicky a snadněji. „Velké plus spatřujeme v přítomnosti vah, kterými lůžka disponují. Umožňují lékařům dle aktuální hmotnosti nemocného například lépe cílit terapii. Možnosti polohovat lůžko různými směry usnadňuje personálu polohování a rehabilitaci nemocných včetně péče v prevenci vzniku dekubitů,“ doplňuje Mgr. Jansová s tím, že dalšími zajímavými funkcemi je například funkce sledování pohybové aktivity pacienta na lůžku v rámci předcházení pádům, funkce automatického nastavení zádového dílu do polohy usnadňující dýchání nebo automatická brzda lůžka. Sofistikované bezpečnostní funkce jsou navíc pod nepřetržitou kontrolou monitorovacího systému BedMonitor.

„Moderních funkcí mají lůžka velké množství, proto jsme náš personál proškolili a postupně začínáme využívat všechny možnosti, které nabízejí. První ohlasy ze strany pacientů jsou pozitivní, věříme proto, že tato investice bude dalším důvodem k jejich spokojenosti,“ uzavírá Jansová.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: