Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Nemocnice AGEL Nový Jičín nasazuje v boji s koronavirem všechny prostředky. Posiluje testování i očkování, podává pacientům protilátky

19.11.2021

Na aktuální vážnou epidemickou situaci reaguje Nemocnice AGEL Nový Jičín řadou opatření, s cílem snížit další šíření koronaviru. Odběrové místo upravilo své kapacity, čekací lhůty na vakcínu jsou i přes současný velký zájem minimální. Do zařízení nastoupili dnes také vojáci, kteří již pomáhají vytíženým zdravotníkům v péči o pacienty s covid-19.

V novojičínské nemocnici je aktuálně hospitalizováno celkem 60 covidových pacientů, kdy 11 je ve vážném stavu, z toho 8 pacientů vyžaduje podporu umělé plicní ventilace. Největší zátěž nyní padá na interní JIP oddělení, které pečuje o 9 nemocných s koronavirem, plicní oddělení má 22 nemocných s koronavirem a neurologické oddělení dalších 27 pacientů. „Na většině oddělení máme stále volné kapacity na standardních lůžkách, ale v případě dalšího razantního nárůstu jsme připraveni reagovat otevřením dalších covidových jednotek,” ubezpečuje MUDr. Jakub Fejfar, předseda představenstva Nemocnice AGEL Nový Jičín.

Nepříznivý epidemický vývoj v Moravskoslezském kraji nemá za následek zdaleka jen posílení lůžkové fondu pro infekční pacienty, na vysoký počet indikovaných pacientů s covid-19 muselo zareagovat také odběrové místo. „Z důvodů zesílené poptávky jsme upravovali provoz odběrového místa, které denně provede na 200 PCR testů, zejména pro lékařem nebo hygienou odeslané pacienty, pro které jsme navyšovali kapacity,” dodává ředitel Fejfar.

V Nemocnici AGEL Nový Jičín zaregistrovalo očkovací centrum zvýšený zájem o vakcínu a v průměru zde denně naočkují zdravotníci více než 200 osob. V boji s koronavirem také nemocnice nasazuje aplikaci velice účinných monoklonálních protilátek. „Tyto infuze podáváme již několik týdnů, přičemž za den je to až 10 pacientů,” doplňuje MUDr. Jakub Fejfar.

V pátek 19. listopadu navíc dorazilo do Nemocnice AGEL Nový Jičín celkem 6 vojáků ze 72. mechanizovaného praporu v Přáslavicích a jako pomocní pracovníci budou v následujících týdnech pomáhat vytíženým zdravotníkům v náročné péči o covidové pacienty. „Chtěli bychom rovněž poděkovat dobrovolníkům z řad místních komunit, kteří opět zdravotníky začali podporovat nejrůznějšími domácími pochutinami, kávou, a podobně. Velmi si této pomoci vážíme,” říká na závěr předseda představenstva Nemocnice AGEL Nový Jičín.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: