Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Vytížená Nemocnice AGEL Nový Jičín pomáhá kraji s očkováním seniorů. Do sociálních zařízení míří mobilní očkovací tým

3.12.2021

Nemocnice AGEL Nový Jičín i přes náročnou personální situaci pomáhá Moravskoslezskému kraji očkovat klienty sociálních zařízení. První ze sedmi plánovaných organizací pečujících o seniory, kteří čekají na vakcínu, navštívil mobilní tým už dnes.

Nemocnice AGEL Nový Jičín momentálně pečuje o více než 100 pacientů s onemocněním SARS-CoV 19. Nápor pacientů neubývá, což dokládá i fakt, že v posledních dnech museli zdravotníci reprofilizovat kromě celých oddělení například už i pokoje, které běžně slouží jen pacientům po operacích jako tzv. “dospávací“ pokoje. „O pacienty nyní pečujeme na třech standardních odděleních a na dvou v rámci intenzivní péče. O každého zdravotníka teď doslova bojujeme. Při obecném nedostatku sester je něco jako rychlá organizace mobilního očkovacího týmu výsledkem ochoty, profesionality a dobré vůle našich sester a lékařů, kteří se za klienty často vypravují i ve svém volnu. Očkovaní jsou lidé, kteří by se bez této služby k vakcinaci dostali opravdu jen velmi těžko,“ říká ředitel Nemocnice AGEL Nový Jičín MUDr. Jakub Fejfar.

Mobilní očkovací tým tvoří dvě sestry, jeden lékař a administrativní pracovník. Tým dnes naočkoval na 20 seniorů v Domově DUHA v Novém Jičíně a v následujících týdnech bude pokračovat v aplikaci vakcín v dalších sociálních zařízení v kraji.

„Všechny nemocnice v Moravskoslezském kraji jsou přetížené, zdravotníci vyčerpaní, často pracují i za kolegy a kolegyně, kteří jsou také nemocní nebo se v izolaci starají o děti s covidem. Vše ve velmi napjaté až agresivní atmosféře ve společnosti, kterou pandemie přináší. O to více oceňuji a děkuji za kolegiální pomoc. Očkování je jediným východiskem z této krize. Senioři jsou zvlášť zranitelnou skupinou, mnozí imobilní a je pro ně problém navštívit očkovací centrum. Takže jsem velmi rád, že i v této složité situaci přijede očkovací tým za nimi,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Nemocnice AGEL Nový Jičín pomáhá zvládat pandemii také navýšením míst pro zájemce o očkování - oproti 200 místům v minulých dnech navýšila skokově kapacitu až na 600 volných míst k vakcinaci denně. Mobilní očkovací tým, který dnes očkoval seniory, má naplánovány trasy do sedmi krajských zařízení a bude klientům podávat posilující třetí dávky.

„Všechny okolní nemocnice nyní trpí nejen nedostatkem zdravotnického personálu, ale také se snaží zvládat obrovské vypětí, způsobené současnou pandemickou vlnou. I proto je namístě poděkovat těm zdravotníkům, kteří v těžké době prokazují svou profesionalitu a sounáležitost často na úkor svého soukromí,“ dodává MUDr. Jakub Fejfar.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: