Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Chybí krev! V Nemocnici AGEL Nový Jičín darovaly krev i sestřičky, které krev ostatním dárcům běžně odebírají

8.12.2021

Jejich prací je pomáhat lidem uzdravit se a přesto jdou ještě dále. Rozhodli se totiž, že se sami stanou dárci v nelehké době epidemie, kdy je krve a krevní plazmy stálý nedostatek. Na odběrových křeslech transfuzního oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín tak jdou příkladem všem i zdravotníci, kteří běžně sami krev odebírají, či jinak léčí pacienty, připojil se také nezdravotnický personál.

Darovat nejcennější tekutiny již v rámci vyhlášené výzvy přišlo téměř na 150 dárců, kteří tak činí, aniž by využili možnosti zákonného volného pracovního dne a dále pokračují ve své práci. „Překonali jsme strach a připojili se k ostatním. Kupodivu to není nijak výrazně nepříjemné. Krev nejde uměle vyrobit, ani jinak nahradit, takže tenhle dar doslova od srdce je další maličkost, kterou můžeme udělat k tomu, aby někomu bylo lépe. O to větší radost by nám udělalo, kdyby tato naše zaměstnanecká akce vyburcovala kolektivy ostatních firem a organizací, aby se připojili k dárcovství. Nikdy totiž nevíte zda pro Vás nebo Vaše blízké krev nebudete potřebovat, podotkly dárkyně z řad sestřiček.

V zaměstnaneckém darování bude Nemocnice AGEL Nový Jičín pokračovat nadále a vypsala pro svůj personál motivační výzvu. Je tak možné, že i běžní dárci budou opět sdílet odběrové sály se sestřičkami a lékaři místní nemocnice. „Vážíme si každého dárce. Kdo daruje krev, pomáhá nám zachraňovat životy,“ uzavírá místopředseda představenstva novojičínské nemocnice, Ing. David Koribský, MBAce.

Darovat může každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 65 let, jehož hmotnost převyšuje 50 kilogramů. Bezplatné dárcovství krve zahrnuje také lékařské vyšetření, možnost čerpat pracovní volno s náhradou mzdy, získat vitamíny od zdravotní pojišťovny, proplacení cestovného a parkovného, občerstvení a uplatnit si nárok odpočtu ze základu daně z příjmu, a to ve výši 3000 korun za každý absolvovaný odběr.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: