Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Počet nemocných s covid-19 je v Nemocnici AGEL Nový Jičín stále vysoký. S očkováním budou pomáhat lékaři z ambulancí

10.12.2021

Nemocnice AGEL Nový Jičín patří v současné době mezi nejvytíženější zdravotnická zařízení v regionu. Již několik dní se zde počet pacientů s onemocněním covid-19 pohybuje kolem 100 nemocných, přesto zdejší zdravotníci zvládají očkovat téměř 2 tisíce lidí týdně. V dalších týdnech se navíc k aplikaci vakcín přidají i lékaři z ambulancí. Solidaritu s maximálním vytíženými zaměstnanci projevují lidé i firmy.

Novojičínská nemocnice aktuálně hospitalizuje 100 covidových pacientů, z toho 12 nemocných je ve vážném stavu na umělé plicní ventilaci. Zdravotníci o ně pečují na třech standardních odděleních, na dvou v rámci intenzivní péče a také na detašovaném pracovišti ve Vítkově. „Počet pacientů je v posledních dnech stacionární, ale stále máme velké vytížení intenzivních lůžek,” říká MUDr. Jakub Fejfar, předseda představenstva Nemocnice AGEL Nový Jičín. Ta nedávno také pomohla nemocnici v Opavě, kdy převzala do své péče pacienta s covid-19 na LDN. V Novém Jičíně probíhá několik týdnů léčba nemocných s koronavirem i prostřednictvím monoklonálních protilátek, zdravotníci je aplikovali již 270 lidem. Odběrové místo na PCR testy v areálu nemocnice každý den obslouží téměř 250 osob, v drtivé většině se jedná o indikované pacienty.

Do očkovacího centra si denně přijde v současné době pro vakcínu 350 osob, kdy převládá zájem o 3. posilující dávky a kapacitně je připraveno na téměř dvojnásobný počet příchozích. „Přes náročnou personální situaci pomáháme Moravskoslezskému kraji očkovat klienty sociálních zařízení mobilním očkovacím týmem, který už také minulý týden aplikoval vakcínu zaměstnancům jedné z největších firem v Nové Jičíně,” pokračuje hlavní sestra Nemocnice AGEL Nový Jičín Bc. Eva Jalůvková a doplňuje jednu aktualitu: „Těší nás, že se nám hlásí o pomoc zájemci z řad lékařů, kteří by nám měli vypomáhat s očkováním v nemocnici, čímž dokážeme udržet minimální čekací doby i přes případný zvýšený zájem.”

Aktuálně má novojičínská nemocnice několik desítek zaměstnanců v pracovní neschopnosti, je tak potěšující, že i nadále v náročné péči o covidové pacienty zdravotníkům pomáhá šestice vojáků. Navíc se jako dobrovolníci hlásí i studenti zdravotnických škol. „V minulých týdnech zde vypomáhali 2 studenti AGEL Střední zdravotnické školy z Ostravy a v těchto dnech máme k dispozici 4 studentky z místní zdravotnické školy a ve Vítkově pomáhají další 2 studentky zdravotnické školy z nedalekých Oder,” uvádí hlavní sestra, kterou velice těší solidární přístup lidí i firem z regionu se všemi zdravotníky. „Děkujeme za všechny pozornosti, vždy nám takový přístup dodá novou sílu. Je opakovaně vidět už od počátku pandemie, že v našem regionu žijí skvělí a dobrosrdeční lidé,” vysvětluje Bc. Evu Jalůvkovou s tím, že nejčastěji je poděkování formou gastronomických dobrot, kreslených přání k vánocům od dětí z MŠ a milá slova jako poděkování za péči o příbuzné, kteří u nás byli hospitalizovani. 

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: