Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Covidových pacientů na lůžkách intenzivní péče ubývá, nemocnice obnovila velkou onkologickou operativu

11.1.2022

O stále velký počet pacientů s onemocněním covid-19 pečují zdravotníci v Nemocnici AGEL Nový Jičín, kde je aktuálně hospitalizováno 46 nemocných, z toho 6 jich je ve vážném stavu.

„Částečně se nám uvolnila kapacita lůžek intenzivní péče, proto jsme mohli v minulém týdnu alespoň omezeně obnovit velkou onkologickou operativu, s kterou pokračujeme i v tomto týdnu,” informuje MUDr. Jakub Fejfar, předseda představenstva Nemocnice AGEL Nový Jičín s tím, že covidové stanice se podařilo redukovat na pavilon interny a díky tomu opět dostávají prostor i chirurgické odbornosti. „Přesto covidovou ambulanci, i přes pokles její návštěvnosti, necháváme ve stávajícím neomezeném režimu tak, ať jsme připraveni na další vývoj v souvislosti s variantou omikron,” pokračuje MUDr. Fejfar.

Nemocnice AGEL Nový Jičín i nadále pokračuje v PCR testování, jen v minulém týdnu na odběrové místo přišlo více než 1000 osob. V plném provozu je také očkovací centrum, ve kterém zdravotníci od začátku roku podali vakcínu již 1500 osobám, kdy se jedná především o posilující 3. dávky vakcín proti onemocnění covid-19. 

Odborníci z Laboratoří AGEL potvrzují, že mutace omikron vytlačuje na severní Moravě doposud dominující variantu delta. „Přestože se nezvyšuje procento pozitivních případů SARS CoV 2, tak zcela jednoznačně přibývá suspektních případů omikron. Zde se blížíme ke 40 % z celkových počtů provedených diskriminačních PCR,” říká Mgr. Hana Bílková Fránková, MBA, vedoucí oddělení klinické mikrobiologie Laboratoří AGEL v Ostravě – Vítkovicích s tím, že se situace mění každým dnem a do týdne může mutace omikron tvořit až 80 % případů.
 
Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: