Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Mobilní očkovací tým Nemocnice AGEL Nový Jičín zamířil také do frenštátského kulturního domu. Zájem o očkování byl velký

17.1.2022

Do jedné z největších společností na Novojičínsku i do kulturního domu ve Frenštátě pod Radhoštěm vyrazil v pátek 14. ledna mobilní očkovací tým z Nemocnice AGEL Nový Jičín, která tak vychází vstříc zájemcům o aplikaci vakcín proti onemocnění covid-19. Zároveň zdravotníci v novojičínské nemocnici i nadále pečují o desítky covidových pacientů.

Mobilní očkovací tým zamířil v pátek ráno nejdříve do novojičínské firmy na výrobu automobilových komponentů, ve které zdravotníci podali vakcínu 71 zaměstnancům. „Poprvé jsme zde očkovali již na začátku prosince,” upřesnila Bc. Eva Jalůvková, manažerka pro ošetřovatelskou práci Nemocnice AGEL Nový Jičín s tím, že novojičínská nemocnice také pomáhá Moravskoslezskému kraji s očkováním klientů sociálních zařízení.

Následně se zdravotníci přesunuli do Frenštátu pod Radhoštěm, kde místní radnice na páteční odpoledne připravila pro své občany v kulturním domě očkování bez předchozí registrace. Akce měla u veřejnosti velký ohlas a zájemce o vakcínu tak mobilní tým očkoval od jedné hodiny odpoledne až do půl deváté večer. „Nakonec jsme naočkovali celkem 197 lidí a jednalo se zejména o 2. dávky o posilující 3. dávky vakcíny. Přišlo ale také 10 zájemců o prvovakcínu,” informovala MUDr. Veronika Švancárová, lékařka z mobilního očkovacímu týmu Nemocnice AGEL Nový Jičín.

I nadále je v plném provozu očkovací centrum přímo v Nemocnici AGEL Nový Jičín, které od začátku letošního roku očkuje proti covid-19 tak děti ve věku od 5 do 11 let. Dobrou zprávou je, že počet covidových pacientů v novojičínské nemocnici klesá. Aktuálně zde zdravotníci pečují o 34 pacientů, kdy 6 nemocných je na lůžkách intenzivní péče, z toho 2 vyžadují podporu umělé plicní ventilace.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: