Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Sedm porodů, dvě miminka přes 4 kilogramy. Novojičínská porodnice měla hektické pondělí

2.2.2022

Pořádně rušný začátek týdne zažila porodnice v Nemocnici AGEL Nový Jičín. Během pondělí 31. ledna se zde narodilo sedm dětí, což se naposledy stalo loni v červnu.

Bedřich, Matyáš, Klára, Anna, Radoslav, Amélie a Miroslav. Tak přesně v tomto pořadí mezi půl jednou ráno až půl dvanáctou v noci přišla v poslední lednový den letošního roku na svět miminka v novojičín-ské nemocnici. „Tolik porodů během jednoho dne jsme už dlouho neměli. Maminky rodily během celého pondělí doslova od rána až do noci. Ve třech případech se miminko narodilo prvorodičkám, tři maminky porodily své druhé dítě a jedna dokonce již třetí,” sdělila Dana Babeľová, staniční sestra novoroze-neckého oddělení Nemocnice AGEL Nový Jičín.

Nutno dodat, že maminkám, které dorazily do novojičínské porodnice z Oder, Frenštátu pod Radhoš-těm, Bordovic či Valašského Meziříčí se narodili i pořádní cvalíci. První Bedřich i poslední Miroslav měřili při příchodu na svět 53 centimetrů a vážili 4300 gramů respektive 4120 gramů.

Nejen maminky statných chlapců jistě oceňují, že Nemocnice AGEL Nový Jičín v uplynulých letech in-vestovala na porodnici do modernizace interiéru i nového vybavení, mezi které patří rekonstrukce po-rodního operačního sálu a porodních boxů, dále místnosti pro první ošetření novorozence vybaveného speciální přístrojovou technikou.

V loňském roce zde rovněž došlo k modernizaci samotných porodních lůžek, jeden box je vybaven re-laxační vanou. Po porodu mohou mamikny využívat 5 nadstandardních pokojů, v kterých nechybí TV, lednice, kojící křesla, navíc je možné v novojičínské porodnici ubytovat i doprovod. Každá maminka se může také v novojičínské porodnici těšit na celou škálu benefitů - např: na speciální gastronomické menu i na řadu dárků pro své miminko. Velice oblíbenou službou je také novorozenecké focení, které dostávají rodiny od nemocnice jako poděkování, že si pro významnou životní událost vybraly právě tu novojičínskou. Dalším oblíbeným benefitem je dárek pro každé jubilejní miminko, kdy maminka dostává i finanční poukázku.

„Pro ženy před porodem pořádáme porodní oddělení nemocnice předporodní kurzy. V porodnici funguje systém rooming-in, pro širokou veřejnost je zde k dispozici laktační poradna a novorozenecké oddělení také zapůjčuje maminkám monitory dechu,” připomíná staniční sestra.

Porodnice v Nemocnici AGEL Nový Jičín je vyhledávaná maminkami pro svou poklidnou atmosféru, důraz na individuální přístup a rodinné prostředí. Velice často zde rodí ženy z jiných okresů i krajů, ať už se jedná o maminky z Frýdecko-Místecka, Vsetínska, Opavska či Olomoucka.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: