Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Oblíbené předporodní kurzy v Hranicích a v Novém Jičíně se rodičkám opět otevírají

9.2.2022

Čtyři lekce s předporodní tématikou určené pro nastávající maminky otvírá znovu na začátku února Nemocnice AGEL Nový Jičín. Předporodní kurzy se těší značné oblibě mezi rodičkami a budou dostupné v Novém Jičíně a Hranicích. Budoucí maminky získají nejen kompletní informace o porodu, ale i cenné rady od novorozenecké sestry k problematice kojení. Během kurzu se také naučí techniku dýchání, zacvičí si těhotenskou jógu a navštíví porodní oddělení.

Kurz má kapacitu 10 maminek a jeho cílem je ulehčit porod rodičkám i porodníkům, ale také připravit rodiče na příchod miminka. „V prvních dvou lekcích přednáší porodní asistentka a lékař o tom, jak se na porod co nejlépe připravit, jak se chovat během něj a co rodičky čeká v šestinedělí. V další lekci se s novorozeneckou sestrou řeší laktace, technika kojení i péče a manipulace s kojencem. V závěrečných lekcích si rodičky cvičí techniku dýchání, uvolňují se při těhotenské józe, kde mohou mít i doprovod, a kteroukoliv středu ve 13 hodin si mohou prohlédnout porodní sály i pokoje na oddělení,“ popisuje Marcela Bučko, vrchní sestra gynekologicko – porodnického oddělení Nemocnice Nový Jičín s tím, že všichni lektoři jsou rodičkám k dispozici pro jejich dotazy.

Cena předporodního kurzu je 800 korun, které mohou účastnice uhradit jednorázově bankovním převodem, nebo jednotlivě na lekcích. „Při platbě celého kurzu předem obdrží rodička dárkový poukaz na 200 Kč do Lékárny AGEL v areálu nemocnice, kde si může nakoupit těhotenské vitamíny nebo kosmetiku pro miminko, dodává Marcela Bučko.

Nemocnice AGEL Nový Jičín v uplynulých letech investovala na porodnici do modernizace interiéru i nového vybavení, mezi které patří rekonstrukce porodního operačního sálu a porodních boxů, dále místnosti pro první ošetření novorozence vybaveného speciální přístrojovou technikou. Po porodu mohou maminky využívat 5 nadstandardních pokojů, v kterých nechybí TV, lednice, kojící křesla, navíc je možné v novojičínské porodnici ubytovat i doprovod. Každá maminka se může také v novojičínské porodnici těšit na celou škálu benefitů - např: na speciální gastronomické menu i na řadu dárků pro své miminko. Velice oblíbenou službou je také novorozenecké focení zdarma. V porodnici funguje systém rooming-in, pro širokou veřejnost je zde k dispozici laktační poradna a novorozenecké oddělení také zapůjčuje maminkám monitory dechu,” připomíná staniční sestra.

Porodnice v Nemocnici AGEL Nový Jičín je vyhledávaná maminkami pro svou poklidnou atmosféru, důraz na individuální přístup a rodinné prostředí. Velice často zde rodí ženy z jiných okresů i krajů, ať už se jedná o maminky z Frýdecko-Místecka, Vsetínska, Opavska či Olomoucka.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: