Logo

PARTNER VAŠEHO ZDRAVÍ Jsme součástí skupiny AGEL, největšího soukromého poskytovatele zdravotní péče ve střední Evropě.

Rychlý kontakt

+420 556 773 111

O nemocnici

Oblíbené předporodní kurzy zpět i v Kopřivnici

22.2.2022

Čtyři lekce s předporodní tématikou určené pro nastávající maminky otvírá znovu Nemocnice AGEL Nový Jičín i v Kopřivnici. Předporodní kurzy se těší značné oblibě mezi rodičkami a dosud byly dostupné jen v Novém Jičíně a Hranicích. Budoucí maminky získají nejen kompletní informace o porodu, ale i cenné rady od novorozenecké sestry k problematice kojení. Během kurzu se také naučí techniku dýchání, zacvičí si těhotenskou jógu a navštíví porodní oddělení.

Kurz má kapacitu 10 maminek a v Kopřivnici se bude konat v Mateřském Centru Klokan. Cílem kurzu je ulehčit porod rodičkám i porodníkům, ale také připravit rodiče na příchod miminka. „V prvních dvou lekcích přednáší porodní asistentka a lékař o tom, jak se na porod co nejlépe připravit, jak se chovat během něj a co rodičky čeká v šestinedělí. V další lekci se s novorozeneckou sestrou řeší laktace, technika kojení i péče a manipulace s kojencem. V závěrečných lekcích si rodičky cvičí techniku dýchání, uvolňují se při těhotenské józe, kde mohou mít i doprovod, a kteroukoliv středu ve 13 hodin si mohou prohlédnout porodní sály i pokoje na oddělení,“ popisuje Marcela Bučko, vrchní sestra gynekologicko – porodnického oddělení Nemocnice Nový Jičín s tím, že všichni lektoři jsou rodičkám k dispozici pro jejich dotazy.

Registrace:

Emailem na adrese: andrea.pustejovska@nnj.agel.cz

Více informací:

tel. č. 739 327 334 (p. Andrea Pustějovská)

Nemocnice AGEL Nový Jičín v uplynulých letech investovala na porodnici do modernizace interiéru i nového vybavení, mezi které patří rekonstrukce porodního operačního sálu a porodních boxů, dále místnosti pro první ošetření novorozence vybaveného speciální přístrojovou technikou. Po porodu mohou maminky využívat 5 nadstandardních pokojů, v kterých nechybí TV, lednice, kojící křesla, navíc je možné v novojičínské porodnici ubytovat i doprovod. Každá maminka se může také v novojičínské porodnici těšit na celou škálu benefitů - např: na speciální gastronomické menu i na řadu dárků pro své miminko. Velice oblíbenou službou je také novorozenecké focení zdarma. V porodnici funguje systém rooming-in, pro širokou veřejnost je zde k dispozici laktační poradna a novorozenecké oddělení také zapůjčuje maminkám monitory dechu,” připomíná staniční sestra.

Porodnice v Nemocnici AGEL Nový Jičín je vyhledávaná maminkami pro svou poklidnou atmosféru, důraz na individuální přístup a rodinné prostředí. Velice často zde rodí ženy z jiných okresů i krajů, ať už se jedná o maminky z Frýdecko-Místecka, Vsetínska, Opavska či Olomoucka.

Zpět

Kontakt pro média

e-mail: press@agel.cz

Kontakt neslouží k objednávání pacientů na vyšetření, očkování a výdeji výsledků vyšetření

Kontakty na veškeré společnosti skupiny AGEL najdete v sekci Společnosti skupiny AGEL

Online formuláře: